Hae tästä blogista

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Viikon 33 viikonloppu on kohta ohi...

Olin viikolla muutaman päivän Hesassa...töissäkin. Samalla reissulla kävin ostamassa uuden paistinpannun, hiiliteräs-sellaisen. Painaa melkein kuin synti...vaan ei ollut juuri kalliimpi kuin tavalliset pinnoitetut. Kestänee kuitenkin huomattavasti kauemmin ja "rajumpaa" käyttöä kuin esim. teflonipäällysteiset paistinpannut. Pannu pitää pestä ja rasvapolttaa ennen ensimmäistä käyttöä. Ja myöhemmin: mitä mustempi pinta siihen syntyy, sitä vähemmän ruoka tarttuu kiinni. En vielä ole kokeillut, vaan kerron kyllä myöhemmin kokemuksistani.

Eilen kävi taas vanhanaikaisesti, siis saunanlämmityksessä. Saunan kiukaassa on ajastimella virta päällä kerrallan puolitoista tuntia, jotta se ei unohtuisi päälle...nimimerkki kokemusta on.
Olin edelliskerralla alkuviikosta sammuttanut sen kiukaan kuitenkin automaattisulakkeesta, kun saunoimme vain lyhyen aikaa. Enkä ollut muistanut kuitata sulaketta, joten eilen ei saunan kiuas sitten mennytkään päälle, vaikka niin luulin. Siis katkaisija/on-off toimii vain, kun sitä käytetään oikein. Jokohan ensi kerralla muistan kuitata automaattisulakkeen, ettei tartte mennä kylmään saunaan ;-)

Tänään oli taas oikein ihana kesäpäivä. Teimme pienen kävelylenkin metsän kautta veneelle. Samalla saimme poimittua sieniä, jotka tuossa äsken keitin omassa liemessään pannulla. Saan niistä huomenna tehtyä hyvän sienipiirakan.
Ja joskus myöhemmin voi keittää seinikeittoa herkkutatista, sillä muutaman sellaisen löysimme myös. Pilkoin ne ja laitoin kuivumaan saunanlauteille verkon päälle.
Veneessä sitten istuksimme hetken sitlootassa ja nautimme leppeästä kesätuulesta. Ihan kuin olisi ollut vierasvenesatamassa purjehduksen jälkeen, niin hyvältä se tuntui. Vaikka niinhän me oltiinkin, vaikka vene olikin omassa laituripaikassaan...

Leivoin tiistaina ennen Hesaan lähtöäni omenapiirakan pudokkaista.
Taikinana käytin valmista ruis-peruna -piirakkataikinaa. Muuten tuli ihan OK syötävää, vaan enpä toista kertaa kyllä makeaan piirakkaan käytä tuota suolaisen piirakan taikinaa. Ehkä se soveltuisi vaikka sille huomiselle sienipiirakalle.
Muuten, näyttääpä vanha paistinuunimme paistavan epätasaisesti; saataisiinpa joskus keittiöremppa alkamaan.


1 kommentti:

  1. Oppia ikä kaikki, vain miten se meni? :)

    Kiitti vinkeistä. Sulla on ihan mahtavia kuvia Namibian reissusta! Oli ilo katsella, itse olin siellä 6,5 vko:a kesällä 2009. Rakkaus sitä maata kohtaan jäi!

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!