Hae tästä blogista

tiistai 2. elokuuta 2011

Huomisen ennakointia

Sekotan nyt eilisen tämänpäiväiseen huomisen ennakointiin.

Mies kävi Tammisaaressa tarkastuksessa ja osti tullessaan tarjouksesta grillattuja kanan reisikoipia. Niistä jäi tietenkin osa syömättä; yhdenhän vain jaksaa syödä kerrallaan.
Niinpä hän tänään riipi lihat erilleen...siis niistä kanan takajaloista... ja keitti jäljelle jääneistä luista mehut talteen. Sen jälkeen hän keitti siinä maukkaassa kanaliemessä hieman riisiä; emme varsinaisesti ole riisin ystäviä. Sitten paistinpannuun sipulia, thaivihanneksia ja ne kypsät kananpalat. Ja viimein hän lisäsi kypsät, kanaliemessa keitetyt riisit.

Ja niin helposti oli ateria valmis.
Kyllä tuli halvalla hyvää ruokaa, jota riittää huomiseksikin...ja muutamaksi seuraavaksikin päiväksi.

Ja sitten: Niitä hemmetin kiertokasveja näyttää olevan tuolla marjapensaissa enemmänkin kuin mitä aamusella huomasin. Jopa piooneihin, tai ainakin niiden tukiverkkoon, on kietoutunut paljon pelto- tai isokiertoa. Ovatkohan luikerrelleet naapurin puolelta? Täytynee huomenna yrittää perata niitäkin vähemmäksi.

Ja sitten ne upeat kirsikan kukat, joita alkukesästä kuvasin,
ovat muuttuneet surkeiksi, kuivahtaneiksi, syömäkelvottomiksi marjoiksi. Onneksi muu kirsikkasto näyttää edelleen lupaavalta. Vahinko vaan, että ne ovat hapankirsikoita. Niitä ei kaikki syö ollenkaan. Mitähän niistä voisi oikein tehdä?
Sitä pitänee ruveta miettimaan heti huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!