Eilen, perjantaina, keräsimme loput kirsikat puusta. Niitä tuli niin reilusti, että meinasi halu säilömiseen jo lopahtaa, ennen kuin kaikki oli saatu käytetyksi.
Keitin kaksi kertaa 2 kiloa siemenettömiä kirsikoita hilloksi. Tai eka kattilallinen tuli marjaista hilloa aika helposti. Kirsikankivenpoistaja on muuten välttämätön apuväline kirsikkahillon teossa.
Sitten toisen kaksi kiloa ajattelin tehdä pakkaseen tuoresoseeksi, joten laitoin sauvasekoittimen kattilaan ja käyntiin. Vaan soseen asemesta sainkin kattilallisen "mehua". Kirsikat olivat niin mehukkaita, että oikeesta soseesta ei ollut tietoakaan. Joten pakkohan se liemi oli keittää hillosokerin kanssa kiinteämmäksi. Käytin hillosokeria vain puolet suosituksesta ja laitoin tuloksen pakkaseen rasioissa.
Ja näyttihän noita edelliskertaisia hillojakin vielä olevan syömättä...
Loput kirsikat kivineen laitoin pussissa saaviin ja kuumaa vettä päälle. Pian lisään sekaan hiivaa ja niin on ihana kirsikkaviini jouluna juotavissa!
Tänään, lauantaina, sain pitkästä aikaa miehen houkuteltua "ulkoilemaan". Hangossa on viikonloppuna vietetty Hanko-valssin 80-vuotis juhlia.
Ne huipentuivat/loppuivat puistotansseihin Kasinon terassilla. Siispä kävimme tanssimassa muutaman valssin hietikolla ja mukavaa oli. Siitä onkin vierähtänyt aikaa, kun viimeksi ollaan yhdessä tanssittu. Vaikka ei sen puoleen, tokko kumpikaan meistä on kenenkään muunkaan kanssa tanssinut viime vuosina.
Kasinolla esiintyivät Hangon kansantanssijat ja musiikista vastasivat Hangon
hanuristit oikein mallikkaasti. Siis hanurimusiikkia on aivan mahtava kuunnella ja sen tahdissa tanssi käy vaikka hiekkatiellä.Mennävuosina tuli tanssittua enemmänkin ja kirjattua tanssimuistot eräälle keskustelupalstalle. Vuosituhannen alkupuolen muistot 2001-2 ja muistelukset vuosilta 2003-06 löytyvät linkkien takaa tai kotisivultani.
Terkuin ja mukavaa syksyn jatkoa!
VastaaPoista