Hae tästä blogista

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Viikonloppu alkoi sienimetsässä

Mieheni kävi auttamassa ystäväänsä auton korjauksessa. Kun tiesin isännän poimineen jo kanttarelleja, niin kysäisin, josko hän neuvoisi paikan meillekin. Ja niin sitten polkaisimme talon jalgarattailla muutaman kilometrin päähän metsään. Ja siellä niitä oli: Siis kanttarelleja enemmän kuin olin aiemmin nähnyt muualla kuin toripöydällä! Kilon saalis oli äkkiä poimittu talteen. Lainaveitsi ja suti olivat vain minun käytössäni ja koska mieheni ei voinut/viitsinyt putsata poimimiaan sieniä, niin kotiin päästyämme koko saalis oli aika sotkuisena siinä yhdessä muovipussissa.

Siksipä jouduin tekemään sellaista, mitä en muista aiemmin kanttarelleille tehneeni: Huuhtelin sienet yksi kerrallaan juoksevan veden alla. Sitten pilkoin ne ja paistoin/keitin niistä liiat vedet pois. Nyt vain laitan ne neljään pakastepussiin ja pakkaseen odottamaan myöhempää käyttöä. No, tietysti ekaksi tein ruuaksi herkullisen kastikkeen, nam nam.

Jokaiseen huuholliin taitaa nykyän kulkeutua kaupasta erilaisia verkkopusseja. Niissä on ainakin sipuleita, valkosipuleita, omenia, appelsiineja, nektariinirasioita. Pusseja on eri värisiä, eri kokoisia, pehmeitä ja hieman jäykempiä. Kaikki lienevät kuitenkin materiaaliltaan samaa eli jotain muovia.

Mitä ihmettä niistä voisi tehdä? Siis miten niitä voisi kierrättää? Kerro vinkkisi tämän blogin kommenttina tai lähetä se s-postilla osoitteeseen forms@seija.eu. Luulen, että joku muukin voi olla kiinnostunut hyödyntämään noita verkkopusseja. Ja joku varmaan on jo löytänyt niille käyttöä, joten jakakaamme ideat!
Julkaisen niitä sitten vaikka tässä blogissa.

2 kommenttia:

  1. Ovatpa kauniinväriset! Monet käyttävät verkkopusseja skräppäykseen. Niistä saa hienon verkko- ja ruutukuvituksen tuputtelemalla leimasin/akryyliväriä sienen avulla. /Minerva

    VastaaPoista
  2. Kiitti vihjeestä!
    En itse skräppää, voisin kuitenkin kuvitella leikkaavani noista "pitsiä" skräppäykstyöhön...

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!