Hae tästä blogista

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pitkäparjantaina

"Päivä on pilvinen,
sillä pitkäperjantaina
päivä on aina pilvinen."
... (Oiva Paloheimo)
Nyt on oikeesti pilvinen päivä; ja todella pitkäperjantai. Eilen oli kaunis auringonpaiste, vaan tänään on sadellut lunta/räntää vähän väliä. Maahan sitä ei onneksi ole jäänyt, joten piha näyttää edelleen keväiseltä. Tämä päivä on mennyt taas sisällä ruokaa laittaessa ja TV:tä katsellessa. Mies grillasi lohta ja valmisti peruna-porkkana-muusin sekä kanttarellikastiketta. 
Minä katselin mielenkiintoisen ohjleman siitä, miten kuuluisat Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalaukset syntyivät. Ohjelma on nähtävissä Yle Areenassa kuukauden ajan. Suosittelen!
Viime sunnuntaina lähdin Suomen Etelästä kesärenkailla ja keväisin mielin. Maanantaiaamuna heräsin Jpäässä  ja valmistauduin lähtemään Hesaan kurssinpitoon. Vaan maassa oli 15 senttiä uutta tuoretta lunta, enkä voinut kuvitellakaan etsiväni omaa autoani hangesta. Minulla ei ollut jalkaan mahtuvia talvikenkiä mukana, joten kahlasin kävelykengillä rautatieasemalle seitsemän junalle. Perillä sitten vaihdoin kuivat sukat ja kengät ja saatoin pitää kurssin hyvin levänneenä. Siksi siis levänneenä, että minun ei ollut tarvinnut jännittää auton ratissa. Illalla kävin sitten uudestaan fysioterapeutilla, jonka ei tarttenyt tehdä minulle uusia tukipohjallisia, kun totesi nykyisten olevan oikean malliset. Siis hyvät tukemaan levinnyttä ja mataloitunutta vasenta leikattua jalkaterääni. Yritän nyt sitten tehdä varvasjumppaa monta kertaa päivässä ja toivon sen auttavan jalkaterääni normalisoitumaan.
Kävin poikien kanssa judossa, kun keskiviikkona päivän päätteeksi ei vielä pakkanen ollut liukastuttanut katuja. Myöhemmin illalla ei niillä kesärenkailla olisi voinut minnekään liikkeelle lähteäkään. Alkuviikon Tampereen seudun kolarisumaan  oli varmaan osasyynsä kesärenkailla; vaan ainahan "talvi pääsee" yllättämään.
Varmoja kevään merkkejä on pihamme krookusten lisäksi Jpäässä  kukkiva kliivia. Krookuksista on jo kuva viime lauantain jutussa.
Tänä vuonna nyt sitten kuvasin sen tarkoituksena saada käyttökelpoisia kukkakuvia. Ja mielestäni onnistuinkin aika hyvin. Tein tämän pääsiäisen tervehdyskortin eräästä niistä kuvista. Eihän kliivian kukan oranssi väri ehkä ole aivan pääsiäisen normaalin värikartan mukainen, vaan ehkä kuvassa oleva violetti kuitenkin sitoo kokonaisuuden ajankohtaan. 
Ja kun haluat katsella oikein hyviä kuvia, niin käypä Vuoden kuvakirja -sivustolla ihailemassa upeita kuvakirjoja.
Toivotan sinulle, lukijani, oikein iloisen rauhallista pääsiäisen aikaa! 
Toivottavasti saat pyhien aikana tilaisuuden rauhoittua kiireiltäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!