Hae tästä blogista

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lämpenemään päin,

ainakin tilapäisesti, näyttäisi ilma olevan täällä Suomen Etelässä. Nyt illallakin on vielä +6 C ja päivällä fillaroidessa taisi lämpöä olla toistakymmentä astetta. Toivottavasti lämmin rintama jatkuu. Sen sijaan enemmän etelässä, Ranskan St Malonessa, on purjehdusmatkakertomuksen mukaan tuullut kovasti ja mm. satanut lunta viime lauantaina.
Aurinko on noussut tänään jo  klo 5.51  ja laskenut klo 21.04. Siis päivällä oli pituutta jo 15 h 13 min. Ja ennen kuin huomaammekaan, ollaan juhannuksessa ja päivä kääntyy kohti... No, eipäs mennä asioiden edelle. Nautitaan keväästä ja odotetaan kesää.

Viikolla olin taas pääkaupunkiseudulla ja vietin päivän työssä. Ja työtä sitä riitti Jpäässäkin, kun tyhjensin koivupuisen korkean lipaston tavarasta ja raahasin tilalle Muuramen valkoisen kolmilaatikkoisen. Mies tuli auttamaan ja saimme perjantaiaamuna kannettua lipaston peräkärriin. Sattui taas rappumme hissi oleman toimimattomassa kunnossa ja  toisesta kerroksesta kierreportaita myöten oli kiva kantaa sitä lipastoa. Sateessa sitten paketoimme ja sidoimme sen "kallisarvoisen" perintöhuonekalun peräkärriin ja ajoimme Miehikkälään. Palkkioksi kuljetuksesta pääsimme teatteriin! Haminan kansalaisopiston Purhon näytelmäpiiri esitti Purhon Seuralassa loppuunmyydyn esityksen "Ehdokas". Näytelmän on kirjoittanut Erkki Aura ja ohjannut Hannu Pasi. Kyllä oikeastaan kannnatti ajella itärajalle sitä komediaa katsomaan!Siellä Miehikkälässä oli vielä tosi paljon lunta pelloilla ja metsässä. Täällä meillä Suomen Etelässä sinivuokot kukkivat ja marjapensaat työntävät  lehteä. Niin pitkällä kevät jo on. Ja Lapissa vielä hiihdetään jotkut viikot.

 

Ole opetellut Stevian käyttöä, vaan ei se ihan helppoa ole. Se nestemäinen, toffeella maustettu käy minulle jotenkuten veden sekaan makeutukseksi, vaan mies ei sitä vielä ole suostunut maistamaan. Sulatan rasian puolukoita ja yritän niistä Stevialla tehdä makeata sosetta miehelle kaalipadan painikkeeksi. Toivottavasti maistuu!

Huommenissa ajelen sitten taas Hesaan ja pääsen lapsia laskemaan. Saara lentää tiistaina äitinsä kanssa Espanjaan Mummin ja Vaarin luokse Vapun viettoon. Toivottavasti siellä on tarpeeksi lämmintä, jotta pääsevät jo kesän makuun. Reissun jälkeen kaikki kolme lasta ovat päässeet ennen kouluun menoa käymään etelän lomalla. Niin se maailma muuttuu; minä taisin päästä etelän lomalle vasta yli neljänkymmenen iässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!