Hae tästä blogista

sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Tänään ei ole

 vielä satanut, ei vettä eikä lunta. Kuluneella viikolla on jo kyllä ihan kylliksi sadetta saatukin.


 Maanantaina ei onneksi vielä ollut kovin huono ilma, kun kävin Meilahdessa keuhkoleikkauksen jälkitarkastuksessa. Ei se lyhyt käynti kait ihan turhakaan ollut, kun lääkäri totesi kaiken olevan kunnossa ja esitti toivomuksen, ettemme enää tapaisi näissä keuhkosyöpäasioissa. Syksylle on jo varattu aika Tammisaareen keuhkolääkärille seurantakäyntiin; toivottavasti tämä 4. syöpä pysyykin tuossa "vain seuranta" -asteella.

Meilahden parkkiluolastossa oli otettu käyttöön EasyPark-systeemi, joka kyllä on ihan kätevä käyttää, kunhan vaan muistaa lopettaa mittarin raksuttamisen, kun poistuu paikalta. Pikkusen vaan oli mielestäni huonosti ilmoitettu sen uuden systeemin käyttöönotosta...

en sisään ajaessani huomannut tuota Easypark-ilmoitusta

Ihmettelin puomin ollessa ylhäällä, että pysäköinti oli muuttunut ilmaiseksi, sillä en tuota sinistä kilpeä huomannut. Onneksi kävin kuitenkin ihmettelemässä "ilmaisuutta" ennen Tornisairaalaan menoani, ja silloin huomasin muutoksen.

Tiistaina satoi lunta niin, että sitä oli auton päälläkin noin 10 cm, keskiviikkona aurinko paistoi lumiseen luontoon ja torstaina satoi vettä ja räntää, jotka sulattivat lumia. Perjantaina lumet olivat jo tiessään ja kävin Virtaniemessä ihmettelemässä pelastuslaitoksen/VPK? talteen korjaamia hylyn osia. Kun vesi oli alkanut nousta, niin jotkut hylyn osat olisivat voineet irrota ja aiheuttaa myöhemmin vahinkoa. 

vielä noita irtonaisia tavaroita näytti hylyssä olevan...

kukakohan nuo tuosta rannalta korjaa pois...

Ja lauantaina satoi sitten taas lunta, ei onneksi kovin paljoa, vaan kuitenkin piha taas valkaistui, joten en päässytkään pöllyttämään vuodevaatteita, vaikka olin niin suunnitellut. No eiköhän noita kuivia, aurinkoisiakin ilmoja tässä vielä ennen pääsiäistä tule...

Tänään sunnuntaina käytiin naapurikylässä Raaseporin Skogbyssä porukalla syömässä lohisoppaa. Hyvää oli Furuborgin nuorisoseurantalolla keitto ja sen jälkiruokana tarjottu "kaffe och kaka", kiitos. Samalla käväistiin Skogbyn pikkupuodissa ja ostettiin lähiruokaa: höyryttämättömiä kaurahiutaleita ja yrittimarinoituja valkosipulinkynsiä.

ja tulevathan ne krookukset tänäkin keväänä tuonne kukkapenkkiin, vaikka pihalla on vielä paljonkin lunta. Monena muuna vuonna krookukset ovat kukkineet jo maaliskuussa.

tänään sunnuntaina ne näyttivät ilmestyneen...


Ensi viikko on hiljainen viikko, pääsiäisen alusaikaa. Minulla on varattu aika Oktreotid-pistokseen ja verikokeisiin Tammisaareen. HUSilta tuli kuitenkin ilmoitus, että kaikki laboratorioajat on peruttu lakon takia. Ehkä saisin kokeet otatettua päivystyksenä, jotta seuraavan viikon Meilahden käynnilläni hematologilla olisi ajanmukaiset tiedot tilanteestani.

Oikein hyvää pääsiäisen alusaikaa ja kevään jatkon odotusta itse kullekin...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!