Hae tästä blogista

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Minultakin meni ääni

kun kävin äänestämässä viime tiistaina Jpäässä. Nyt juuri odottelen uteliaana, minne se ääneni meni. Pianhan sen kait saan selville..

Torstaina Matias ja Samu olivat koulun Halloween-diskossa. Matias pukeutui Zombie asuun ja isä sminkkasi pojan "oikean" näköiseksi. Lapsilla oli ollut hauskaa, vaikka pukeutumispalkintoa ei tullutkaan.Ja talvi tuli...onneksi mies vaihtoi ne talvirenkaan silloin maanantaina ennen lähtöäni. Olisi muuten jäänyt tänne palaamatta; nimittäin täällä Hangossa oli eilen tullessani jo ihan täysi talvi:

Ensilumi satoi Hangossa 27.-28.10.12
 
 Olin eilen Lohjalla lasten turvalaitepäivää viettämässä Tenava-Aitassa. Paikalla kävi monta perhettä, jotka halusivat tietoa pienten lasten turvallisesta kuljettamisesta henkilöautossa. Lastentarvikke Oy:n edustaja antoi erinomaista tietoa kyselijöille taukoamatta, yli neljän tunnin ajan. Siis lastahan on kuljetettava selkä menosuuntaan niin kauan, kuin hän suinkin mahtuu turvaistuimen ja takapenkin selkänojan väliin; yleensä ainakin 3-vuotiaaksi asti. SFT_kanavalla oli äskettäin Spotlight-ohjelma lasten kuljettamisesta; jutun voi katsoa vielä 20 päivän ajan Yle Areenassa. Suosittelen kaikille, jotka eivät usko siihen selkä menosuuntaan -kehotukseen! Samalla reissulla tapasin Netan, joka intohimoisesti kirjoittaa blogia lasten turvallisesta kuljettamisesta autossa. Hänen viisivuotias tyttärensä istuu vielä selkä menosuuntaan ja näyttää mahtuvan ihan tyytyväisenä tuoliinsa.

Tänään on ollut oikein ihana loppusyksyn tai pikemminkin alkutalven aurinkoinen pakkaspäivä. Aamulla lämpötila ulkona näytti olevan -6 astetta. Puolen päivän jälkeen, kun lähdimme lenkille ja antamaan isännän äänen, oli lämpötila jo nollassa.  Aurinkoisessa tyynessä säässä näytti vielä tarkenevan veneilläkin.


Nyt yöllä taitaa taas olla muutamia asteita pakkasta, mutta huomiseksihan on luvattu jo suojaa. Siis ei ainakaan täällä Hangossa, Suomen Etelässä, tämä lumi vielä pysy maassa kovinkaan kauaa.
Aurinko on tänään noussut tuntia aiemmin kuin eilen, tai ainakin me nukuimme aamulla tunnin tavallista pidempään. Viime yönähän kelloja siirrettiin tunti viime juhannukseen päin. Itse asiassa aurinko on Ilmatieteen laitoksen mukaan noussut tänään Hangossa kello 7.40 ja laskenut kello 16.43. Päivän pituus oli siis 9 tuntia 3 minuuttia. Ja onneksi se aika oli aurinkoista; unohtui hetkeksi syysväsymyskin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!