Hae tästä blogista

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Aika kaunista

on tänä viikonloppuna ollut. Onneksi, sillä koko viikon taisikin sataa; välillä aika rankasti. Meillä täällä Hangossa ei onneksi ole tulvinut, enkä voi kun esittää osanottoni sinne, missä sadevesi on aiheuttanut vahinkoja.

Kävin eilen yksin metsässä. Löysin muutamia kanttarelleja ja paljon suppiksia, mutta puolukoita vain kourallisen. Siellä samalla alueella näytti olevan kerääjiä useampiakin, joten minulle ei niitä punaisia marjoja enää riittänyt...

Tänään olimme sitten yhdessä metsäretkellä. Suppilovahveroita näytti olevan muutamalla vastaantulijalla pussien täydeltä vaan riitti niitä onneksi meillekin:


Eiliset sienet ovat jo pakkasessa, nuo vielä leikkuulaudalla odottamassa.

Tänään ei puolukoita ollut edes syötäväksi; sen sijaan löysin kait vuoden viimeiset kunnolliset mustikat:

 Kun eiliset puolukat oli vielä putsaamatta, niin tein "asetelman" värikkäistä marjoista:Ilma oli siis tänään sunnuntaina syksyisen aurinkoinen ja täälläkin puiden lehdet ovat jo aika keltaisia, vaan onneksi vielä puussa:


Tuossa nurmikolla etuvasemmalla kasvaa monta siistin näköistä nuorta karvarouskua. Metsästä niitä keräsimme vain muutaman. Uskallanko poimia suolattavaksi tuossa kasvavat rouskut?

Päivän pituu oli tänään Hangossa 10 h 54 minuuttia (7.48-18.42) Onneksi tuo vajaa 11 tuntia oli mukavaa auringonpaistetta...!
Alkavalla viikolla olen pääkaupunkiseudulla. Toivottavasti saa kotiintuliaisiksi uuden kameran ja objektiivin, jotka olen jo tilannut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!