Hae tästä blogista

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Lokakuu 12 on jo puolessä välissä...

Ajattelin kehua suomalaista saunaa, kun perjantaina kotiuduttuani pääsin omaan semmoiseen. Vaan olinpa jo aiemmin kirjoittanut aiheesta, ja olen edelleen samaa mieltä. Siis mitä tuota toistamaan...

Viikolla kävin hakemassa uuden passin. Edellisviikolla olin jättänyt hakemukseni Jpään poliisilaitoksen kansliaan, lupaosastolla. Koska minulla ei ollut edellistä passia mukanani, jouduin poliisin tunnistettavaksi; siis ajokortti ei ole varsinainen henkilöllisyystodistus. Poliisi kyseli kaikenlaista henkilöllisyyteni varmistamiseksi, mm. syntymäpaikkani ja lastenlasten nimet. Antamieni tietojen perusteella sain sitten paperin, jota näyttäen pääsin sormenjälkien ottoon.
Minulla oli aivan uusi valokuva, kun edellisviikolla parturoinnin jälkeen käväisin passikuvassa. Kuusi kuvaa, 18 Euroa. Sisko kertoi kaakkoisemmassa pikkukaupungissa samaan tarkoitukseen otattamiensa passikuvien maksaneen 30 Euroa, joten hinnaneroja tuntuu olevan.

Nykyisin myönnettävä Suomen passi on voimassa 5 vuotta. Siinä on siru, jossa ilmeisesti on tallennettuna ne etusormieni jäljet, jotka siellä asemalla skannattiin.
Passi on aivan eri näköinen kuin se edelliseni, vuonna 2002 myönnetty. Uudessa passissani on kuvattuna Suomen puita etu ja taka-aukeamalla. (kuvassa). Jokaisella sivulla on oikealla puolen hirvi ja vasemmalla puolella joku suomalainen eläin. Näitä ovat mm. jänis, sammakko, kotka, karhu, näätä ja susi. Kaikenkaikkiaan siis aika iloisen kirjavan oloinen matkustusasiakirja, ei mikään kuiva virkamiespaperi.

Viikolla Hesassa ollessani kävin ostamassa uuden objektiisin, käytetyn Canonin EF-S 15-85 mm f/3,5-5,6 IS USM linssin. Nyt kun vielä olisin saanut uuden kameran mukaani, niin olisin voinut tämänkin aurinkoisen sunnuntaipäivän käyttää syksyisen väriloiston kuvaamiseen. Toisaalta, ihan hyvinhän tuolla ensi kesänä 10 vuotta täyttävällä Canonin G3: kin kuvia vielä ottaa.
Myyrmäessä oli torstaina aurinkoista ja värit loistossaan


Lauantaina kuvasin Hangossa outoja kasveja. Tai siis kukkiahan ne olivat, vaan enpä tiedä mitä.


En muista nähneeni kuvan krookusta muistuttavia kukkia aiemmin, enkä ainakaan pystyssä, kun ne nyt näyttivät makaavan maassa. Noita kukkakasoja oli ruusupensaan juurella Lidlin ja Hangon Keksin välissä useita. Siis mitä lienevät?

1 kommentti:

  1. Sain tietää, kiitos vaan!, että alimmaisessa kuvassa on syysmyrkkylilja eil alastonimpi, joka on myrkyllinen kasvi.

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!