Hae tästä blogista

torstai 7. kesäkuuta 2012

Arki taas pitkällä

eli tämä viikko on jo puolessa, ja nyt vasta kirjoitan viime viikon mietteitä.


Maanantaina mennä viikolla laskimme veneen veteen.
 Siis SeijMer pääsi oikeaan elementtiinsä, mereen, vaikka minä olin mukana kuvaamassa. Kokeilin uudella kameralla videointia ja tuloksena oli lähinnä kakofoniaa niin kuvan kuin äänenkin suhteen. Pieni pätkä kuitenkin on katsottavissa youtubessa.

Kun toiset ajoivat venettä laituriin, lähdin minä junailemaan kauniissa säässä kohti Nuuksiota.


Siellä HI:n kamerakerho tällä kertaa kokoontui perinteisen maastomatkan merkeissä Haukkalammen kierrokselle. Ja onneksi säätiedotuksessa "luvattu" sade loppui juuri samaan aikaan kuin kierroksemme alkoi. Upealla neljän kilometrin reitillä saimme kuitenkin vettä niskaan muutaman kerran, joten suuren osan matkaa minun oli pidettävä kamera suojassa kastumiselta. Maasto oli tosi vaihtelevaa: lehtoja, jyrkkiä kallioita ja epätasaisia polkuja vuoroon Haukkalammen ympäristössä. Oli siinä jalkavaivaisella kipittämistä. Onneksi lenkkarit tukivat jalkaa hyvin ja vasta Jpäässä junamatkan jälkeen iski väsymys. Kierroksen lopuksi paistoimme makkaraa grillikatoksessa muutaman telttailijan kanssa.

Katso lisää matkakuvia Picasa-kansiossani.

Tiistaina taloyhtiöllämme oli pihatalkoot. Istutettiin kukkia, maalattiin matto-, pyykki- ja keinutelineet ja tietysti grillattiin makkaraa. Melkein on jo kesän käristykset syöty...


Kun sitten pääsin takaisin Hankoon, olikin jo kiire nurmikon leikkuuseen; samalla saatoin ihailla runsasta omenan- ja kirsikankukintaa. Se ruohonleikkaus on aina yhtä rankkaa, vaan onneksi vierailulla ollut tuttavapariskunta auttoi vanhojen heinäkasojen korjuussa ja pitkän heinän niitossa. Niittyä ei nyt tietenkään niitetty, koska päivänkakkarat eivät vielä ole kukkineet.

Torstaina talkoiltiin veneeseen patjat ja muut irtotavarat. Suunniteltu koepurjehdus jäi kuitenkin väliin, lähinnä heikon tuulen ja kolean ilman takia. Vaan nyt tavarat ovat kuitenkin paikoillaan veneessä valmiina kesälomapurjehdukselle; kiitos talkooavusta!

Loppuviikolla saimme atk-tukemme avustuksella ladattua vanhaan läppäriin ilmaisen SeaClearin navigointi-kartta ohjelman sekä Itämeren ja Suomen merikarttoja. Aikamoinen homma, vaan niiden avulla suunnittelemme tulevaa purjehdusmatkaa kohti Puolaa. Siis ainakin suunnittelemme!

Kiireisen viikon lopuksi vein sunnuntaina pojat judoleirille Tanssisaareen Porvooseen. Sieltä kuuluneiden uutisten mukaan leirin ea-vastaavalla on ollut kiireiset ajat, vaikka onneksi mitään tosi vakavaa ei kuitenkaan ole tapahtunut.
Pojat tarkastavat leirisaunaa.
Samalla reissulla pääsin tapaamaan pitkästä aikaa Paula-ystävääni, jonka taisin viimeksi nähdä purjehdusreissulla 08 Porvoossa. Ihana kesäpaikka hänellä on, katso itse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!