Hae tästä blogista

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kylmää, kylmää

tuntuu täällä Suomen Etelässä olevan. Koskakohan rupeisi lämpenemään? Koko viikon on öisin ollut alle 10 lämpöastetta; eräänä yönä miehen kirjanpidon mukaan vain +4. Eikä päivisinkään ole juuri enempää plussaa ollut kuin tuo 10.
Päivällä oli tänään pituutta 18 tuntia 38 minuuttia, kun aurinko nousi 4.09 ja laski 22.47. Ja kahden viikon päästähän sitten ollaan jo menossa pimeämpään päin...

Vietin suuren osan menneestä viikosta Järvenpäässä. Ompelin siellä lakanasta kesämekkoa ja homma sujui oikein näppärästi vanhasta muistista. Olin iloinen, kun taidot eivät olleet ihan rapistuneet menneinä vuosikymmeninä. Ja ylpeyshän käy lankeemuksen edellä: kasaan ompelemani mekko osoittautuikin hieman liian pieneksi miehustan kaarrokkeen osalta. No, yritänpä keksiä siihen ensi viikolla korjauskonstin, enkä ole luopunut toivosta saada uusi kesämekko päälleni... jahka tulisi nyt ensin tarpeeksi lämmintä, jotta tarkenisin hepenissä.

Järvenpäässä luin s-marketin seinältä tiedotuksen naapureille. Siinä kerrottiin, että myllyn siilot puretaan ja tilalle rakennetaan niitä muistuttava asuinkerrostalo, purkutyöt voivat kestää koko kesän.


Kävin kuvaamassa sen myllyn samalla kun vein kierrätyskeskukseen ja Fidan lähetystorille tavaraa. Paitsi että Fida ei ottanut uusia lahjoituksia, kun se oli muuttamassa entisen s-marketin paikalle ihan kaupungin keskustaan. Vein sitten ne vaatenyytit kirkon kirppikselle. Eivätkä lankapuhelinlaitteet  kelvanneet kierrätyskeskukseen, joten vein ne elektroniikkaromun keräykseen vanhalle kaatopaikalle.


Myllyreissulla totesin Jpäähän saadun uusia asuintaloja ja uuden puiston. On kuulema "Ainon puisto" viereisen Pikku-Ainon kodin mukaan, kertoi kenttäkiviasentaja työnsä lomassa. Siistin näköinen puisto, jossa oli kukkivia koristeomenapuun taimia ja kadun risteyksessä hyvät liikennejärjestelyt!
 
Kävin pesemässä putkiremontin aikana likaantuneet eteisen matot Jpään matonpesupaikalla. Se on entisellä jätevedenpuhdistamolla ja siellä oli aivan uudet altaat ja pöydät. Tänään kävimme katsastamassa Hangonkylän vastaavan laitoksen, jos vaikka ennättäisi täälläkin käydä kokeilemassa uusia korkeita pöytiä, jotka ovat aivan samanlaiset kuin Jpäässäkin. Siellä käyttäjät valittivat liian korkealla olevista tasoista ja väärään suuntaan ruiskivista vesistä.

Hangokylässä nousi mereltä aikamoinen sumu, kun olimme siellä tänään lohisopalla. Kuvassa sumuinen maisema Hangonkylässä ja  keskiviikkoinen koristeomenapuun kukinto Aino-puistossa Järvenpäässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!