Hae tästä blogista

maanantai 26. joulukuuta 2011

Tapaninpäivän erikoisuuksia

Joulu alkaa olla jo paremmalla puolella. Eilen kerroin sateesta ja ruostumisesta, vaan tänään ei enää ollut sateesta tietoakaan!
Aurinko paisto liki pilvettömältä taivaalta, vaan viime yönä alkanut myrsky hieman häiritsi aamutoimia. Siis meillä Hangossa ei kovin usein ole sähkökatkoja, mutta tänä aamuna kymmenen maissa sähköt menivät poikki neljäksi tunniksi.
Paremman tekemisen puutteessa sitten lähdimme Tapaninajelulle. Ja autolla tietenkin, eihän reki kulje lumettomassa maassa...
Kiersimme Hangon rantoja kameran kourassa, niin kuin moni muukin näytti tekevän. Väkeä oli siis ulkoilemassa kauniissa säässä paljon. Tuuli vain oli niin kovaa (pahimmillaan Tulliniemessä 25 m/s), että pystyssä pysyminen oli todella vaikeaa, varsinkin tällaiselle puolijalkaiselle. Eihän ne komeat aallot valokuviin vangittuina juuri miltään näytä, mutta laitoin Tapaninpäivän otoksia kuitenkin katsottavaksi Picasa-kansioon.
Kierroksen lopuksi yritimme Koppnäsinrantaan tarkastamaan veneen pressut, vaan pelastuslaitos oli sulkenut tien Levatorin kohdalla, kun tuuli oli jatkanut viime kesänä tehtyä metsänharvennusta oikein rankalla kädellä.

Vielä ennen kotiin menoa kävimme poimimassa vuoden viimeiset suppikset metsästä. Ei niitä paljoa ollut, vaan kuitenkin saan niistä huomenna tehtyä kunnon sienikastikkeen lopun kinkun kostukkeeksi.

Kuvasin kännykkäkameralla videota myrskyävästä merestä, vaan enpä ainakaan vielä saanut siitä näytettävää tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!