Hae tästä blogista

sunnuntai 9. tammikuuta 2022

perinteitä jatkaen

 yritän taas kirjoittaa ja julkaista tätä blogia kerran viikossa, sunnuntaina. HUOM. siis ainakin yritän!

Tämä uusi vuosi ja tammikuu 2022 on alkanut ja korona senkun edelleen rajoittaa meitä. Vaikka eiväthän nämä haitat tästä Covid19-viruksesta nyt näin eläkeläisille kovin rajoittavia ole. Siis ainakaan meillä, verrattuna muuhun elämäämme. Kotona olla möllötetään, vähän lenkkeillään sään salliessa ja käydään lähikaupassa pari kertaa viikossa. Tai, no oikeastaan onhan tässä nyt kaikki menot jääneet tietenkin pois, sillä oltaisiinhan me ilman koronanpelkoa varmaankin käyty edes sukulaisissa tuolla pk-seudulla. Nyt en uskalla pojankaan luokse mennä kuin vain käväisemään ja silloinkin FFP2-maski naamalla; normaalisti olisin siellä yötä, kun aamulla on aikainen meno Meilahteen luuydinnäytteeseen.

Nyt alkuvuonna on lunta tullut jo melkein riittämiin. Välillähän täällä etelässä jo kerkesi muutaman kerran lumet liki sulaakin, vaan nyt sitä taas on. Ja kun pakkasia on tiedossa, niin varmaan tuo lumimäärä toistaiseksi pysyykin. Ja luonto on tietenkin talvikauneudessaan liki mykistävän upeaa, katsopa:

Niinpä tämä 1. viikko tätä vuotta 2022 on pian ohi ja innokkaasti odotamme talven väistyvän ja kevään koittavan. Ja johan nyt onkin ihan melko selvästi hieman pitempi päivä kuin vielä viime vuonna, eikös vain. Aurinko nousi Hangon horisontissa tänään 9.22 ja laski 15.49. Päivän pituus oli siis 6 tuntia 27 min. Talvipäivän seisauksen aikaanhan päivällä taisi olla pituutta 5 tuntia 55 minuuttia. Siis ihan selvästi kevättä kohti menossa ollaan, vaikka kuvassa onkin vielä ripaus syksyä......Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!