Hae tästä blogista

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

1.2.15 Herkuton helmikuu alkoi

Saas nähdä kuinkas käy; siis on suunnitelmissa olla enemmin herkuttelematta makeita tässä kuussa. Ja tarkoitus tietenkin on painon kurissa pitäminen, kun nuo hoidot tuppaa sitä lisäämään. Eilen mies teki ihanaa kaalipataa, ja minä sen seuraksi maukkaat salaatit. Olen ostanut lehtikaalia ja persiljaa ruukuissa, joten niistä saa omenan ja kiinankaalin kanssa maukasta ja tuoretta vihreää. Meillä syödään myös porkkanaraastetta, joka on mausteöljyllä kostutettu. Siis hyvää ja terveellistä ruokaa,  vaikka tänään olikin herkuttoman helmikuun aloittajaisten kunniaksi heti jälkkärinä jätskiä...


Kaupoissa näyttää nyt olevan mehukkaita veriappelsiineja, joita jo ostinkin Lidlistä. Syömme päivittäin mandariineja/satsumoita ja navel/maroc-appelsiineja, joskus useampiakin. Jaffa-appelsiineja en pysty syömään, niiden happo rikkoo heti suuni limakalvot.


Lumi ehti taas sulaa pois, sitä oli muutaman päivän eiliseen asti vain kasoissa. Nyt kuitenkin uutta lunta on sadellut yön ja päivän aikana joitain senttejä, ei siis mitenkään runsaasti, kuten muualla maassa. Lämpötila on kuitenkin nollassa, joten saa nähdä, kauanko lumi pysyy.

Kun nyt siirrtyttiin helmikuulle, on aika tarkistaa päivän pituus. Kyllähän tuon valaistumisen huomaa, vaikka taivas onkin ollut monena päivänä pilvessä ja keli harmaa.
Aurinko oli noussut tänään klo 8.41 ja laski klo 16.44, pituutta päivällä oli siis 8 tuntia 2 minuuttia. Ihan kunnon työpäivän mittainen siis tuo päivä on ollut. Minä en sitä kovin ole käyttänyt hyödykseni, kun aamulla nukuin pitkään ja iltapäivällä jo otin nokoset; enkä ulkona tänään valitettavasti käväissytkään...

En käy edes joka viikko kaupungissa, siis Hangon keskustassa; kaupassa käymme Tammisaaressa, jonne on lyhyempi matka. Viimeksi Hangossa käydessämme mies ajoi Tvärminnen tietä takaisin ja pyörähdimme Koverharin lopetetun tehtaan portilla. Olen tosi pettynyt, kun en kovin kummoista kuvaa itse tehtasta tai alueesta saanut. Onneksi näyttäviä kuvia on ollut näytillä netissä muutoinkin.Mies lähtee aamusella Espooseen hammaslääkäriin, kun hampaansa lohkesi. Toivottavasti keli ei muutu kovin vaaralliseksi, ettei minun tartte jännittää täällä matkan sujumista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!