Hae tästä blogista

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

28.12. No nyt se meni jo

Kyllä, eletään välipäiviä, sillä vanha joulu meni jo ja uusi joulu on vasta ensi viikolla. Eletään myös vuoden viimeisiä päiviä, ja ollaan jo hyvällä matkalla kohti juhannusta. Tänään on päivän pituus 5 tuntia 59 minuuttia. Joulupäivästä lähtien valoisa aika on pidentynyt minuutilla päivittäin.  Ja ensi tiistaista viikko eteenpäin on jokainen uusi päivä 2 minuuttia pidempi kuin edellinen. Että kyllä valo voittaa.
Ja joulun aika onkin täällä Lappohjassa ollut todella kaunis. Lunta sopivasti, pakkasta 5-10 astetta ja aurinko paistanut joinain päivinä pilvettömältä taivaalta.

Lappohjan Marttala

Muutoin joulu meni ihan normaalisti ohi: saunottiin, syötiin, muutaman kerran ulkoiltiin, katseltiin televisiota. Mieleen ohjelmista jäi mm. mielenkiintoinen uusi versio Kotiopettajattaren romaanista. Harvinaisen upeeta katsottavaa oli myös eilisiltainen luonto-ohjelma, Metsän tarina. Kotimaista tuotantoa, upea kuvaus, Suomen luonto ja eläimet; ja suurelta ruudulta koko komeus pääsi oikeuksiinsa.

Eilen meillä oli taas pitkästä aika pyykkipäivä. En vieläkään vaihtaisi tuota pyykitupaa kuivaushuoneineen oman pesukoneeseen. On tosi mukavaa, kun 5 tunnnin puuhastelun jälkeen saa laittaa kuivat pyykit kappeihin, eikä ole tarvinnut ripustella niitä pitkin huushollia kuivumaan.

En ripustanut pyykkejä uloskaan kuivumaan...
Tänään poikkean yleisistä rutiineistani sen verran, että lähden junaillen Hesaan ja tulen huomenna samalla tavalla takaisin. Mies varmaankin pelkää päästää minua rattiin ja sai ylipuhutuksi ostamaan junalipun. Tuleehan tuo junan käyttö eläkeläiselle halvemmaksi kuin saman matkan bensat, ja ainakin taitaa olla lokoisampi tuoli tiedossa.

Tässä vielä muutaman kuva aurinkoisesta Lappohjasta

Lappohjan koulu

Lappohjan urheilukenttä

Perunamaata ei nyt näy...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!