Hae tästä blogista

tiistai 15. lokakuuta 2013

kuinka voikaan olla upeaa syksyä...

Enpä muista koskaan aiemmin eläneeni näin pitkään näin kaunista syksyä. Nyt on lokakuu jo puolessa välissä ja vielä eilen aurtinko loistollaan kultasi maisemat. Tai ei se aurinko yksin; se vaan laittoi luonnon upean ruskan kunnolla näkyväksi...

Olemme ulkoilleet monena päivänä ja viime perjantaina pääsimme taas merelle, nyt kalaan. Vaan eihän niihin pilkeihin mitään tarttunut, vaikka miehet yrittivät sitkeästi 20, 15, 13 ja 5 metristä saada ahvenia tai silakoita narratuksi koukkuun. Vaan sitten kun olimme rantautuneet, niin heti laiturin päästä oli tullut kolme ahventa; ne oli kyllä sitten laskettu takaisin kotiveteensä.Muutoin se motorointi aurinkoisella merenlahdella oli mukavaa vaihtelua. Ja syksyn ruskaa tuli kuvattua oikein urakalla. Ja kaunista se on aurinkoisena päivänä, jos toki hieman pilvisemmalläkin säällä. Ruskan väreja on uskomattoman monia; melkein useampaa sävyä on vain keväisin, kun luonto alkaa viheriöidä.

Merellä oli armeijan veneitä ja Ruukin rannassa lastattavana laiva.
Puiden lehdet eivät vielä viikonloppuna olleet juuri lähteneet täällä etelässä, kun ei ollut pakkasta eikä kovaa tuulta.


Viime viikolla kuvailin pilvisen päivän värejä ja kyllähän nekin ovat kauniita, niin raikkaita:Lauantaina vierailimme Karjaan markkinoilla ja kotiin ajoimme Tenholan kautta, josta saimme päivällistarpeet muutamaksi päiväksi. Naapuri oli käynyt verkoilla ja saanut silakoita melko runsaasti. Siis vaikka se oma kalastusreissu ei saalista tuottanutkaan perjantaian, niin kalanpuute tuli kyllä korjatuksi.


Pilvisen päivän kuvia lisää tässä kansiossa ja muita viikonvarren ruskakuvia tässä toisessa kansiossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!