Hae tästä blogista

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Maaliskuun aluksi

 yllätti oikea takatalvi. 

Tai ei vielä takasemmoinen kuitenkaan, sillä keikkuenhan se kevät tulee. Muutaman aurinkoisen suojapäivän jälkeen iski tänne Suomen Eteläänkin toistakymmentä astetta pakkasta. Hankikanto oli kait parhaimmillaan, vaikka en kyllä ennättänyt sitä kokeilemaan. 

Viime yönä tuiskutti lunta aivan hillittömästi, niin että en päässyt aamusella lehteä hakemaan, ennen kuin olin tehnyt lumityöt. Joku kuitenkin oli ennättänyt kahlaamaan ulos ennen minua...

Viikon aluksi kävimme hakemassa taas Turusta remonttitarvikkeita. Päivällä Turkuun päin ajellessamme oli hillittömän kaunis auringonpaiste, ja kun minun ei tarvinnut olla kuskina, niin sain repsikan paikalta kuvattua. Ja taas hämmästyin sitä, kuinka hyvin kamerani linssi piirtää ikkunan läpi vauhdissakin:


Auringon kilo häikäisi jäätyneistä vesiputouksista moottoritien kalliolla

Aurinko ei halmikuussa keskipäivälläkään näytä nousevan kovin korkealla, kun varjot ovat noin pitkät
 Sitten kun päivän päätteeksi peräkärry lastattuna seinäpaneleilla ajelimme takaisin Hankoon, oli aurinko jo laskemassa. Tiellä oli muutamin paikoin sumua, ja taas kamera vangitsi hienoja kuvia:

Sumua näytti joissain notkelmissa olevan aika sopivan kuvauksellisesti.

Laskeva aurinko värjää taivaanrannan mukavan värikkääksi.Kaikkein upeinta matkalla oli kuitenkin saada vangittua nouseva täysikuu kameran kennolle. Kuu oli niin matalalla, että vain yksi kuva onnistui, koska metsä oli suurimman osan aikaa esteenä sen kuun näkemiselle:
Talon remontti edistyy pikkuhiljaa ja huommenissa taidamme päästä pätkimään niitä Turusta haettuja paneleita. Nyt ne ovat vielä kotiutumassa lattialla. Toivottavasti saamme ne myös naulattua seinään saman tien.Nyt kaikki tarvittavat seinät on tapetoitu lasikuitutapetilla ja maalattu, keittiön kaapit on asennettu ja katot maalattu.                      Pian kait joudumme tai pääsemme jättämään tämän kodin ja muuttamaan parikymmentä kilometriä kauemmas koilliseen. Silloin sitten Tammisaareen on lyhyempi kauppamatka. Toivottavasti saan kuitenkin jatkettua kuvausharrastustani edelleen Hangossakin.

Aurinko on tänään noussut täällä Hangossa Forecan tietojen mukaan kello 7.22 ja laskenut kello 17.59.  Päivällä on siis ollut pituutta 10 tuntia 37 minuuttia. Kevätpäivän tasaus on tämän kuun 20 päivänä, joten sen jälkeen on jo päivä pitempi kuin yö. Sitä kannattaa odottaa...


 

5 kommenttia:

 1. Kerrassaan kauniita maisemia olet onnistunut kuvaamaan! Pitäisi tuota autosta kuvaamista harrastaa enemmänkin. Itse kokeilin sitä Norjassa, kun sopivia pysähdyspaikkoja ei koskaan ollut siellä, missä ne upeimmat maisemat. Hyvin onnistui ihan perus pokkarillakin.

  Terveisin merru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi usein maanteillä ajellessa kuvaukselliset kohteet on sellaisissa paikoissa, että ei millään voi/kehtaa pysähtyä kuvaamaan. Ja jos itse ajaa, niin silloin se kuvaus vasta hankalaa onkin. Paitsi kun saa kameran viritettyä kojalaudalle ja käyttää kaukolaukaisinta. Vaikka ei sekään kyllä jokapaikassa oikein turvallista ole. Olis kiva nähdä niitä Norjan kuvia...
   t. Seija

   Poista
 2. Ihania kuvia, varsinkin se sumukuva ja kuva nousevasta kuusta!
  t.Tellastiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei, Tellastiina tasapainoinen
   Kiitos kun tykkäsit kuvista, vieraillaan kansioissa...
   t. Seija

   Poista
 3. Blogisi kuvat ovat uskomattoman kauniita! Mukavaa, että me muutkin saamme niitä ihastella :)

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!