Hae tästä blogista

maanantai 25. helmikuuta 2013

Ystävien keskenViime viikolla vietettiin taas ystävänpäivää.

Mokomaa amerikkalaista hullutusta... moitti ystäväperheen mies, kun venemessuilla muistin toivotella heille  hyvää ystävänpäivää.

Paljon muille en sitten tainnut muistaakaan terveisiä sinä päivänä lähetellä, joten hyvää ystävänpäivää nyt vielä jälkeenkin päin.

Kävin viime viikonloppuna vanhojen ystävien kanssa taas Kotkassa teatterissa. Vuosi sitten ihasteltiin Cabaree-näytelmää merimieskapakka Kairossa, vaikka matkanteko sinne olikin monen mutkan takana. Nyt lumouduttiin Piafin ääneen ja esittämäänsä musiikkiin. Näytös oli vauhdikas ja varsinkin Pia Lunkan upea ääni ja esiintyminen  Edith Piafina teki näytelmästä todella katsomisen arvoisen.

Pia Lunkka ja Aleksi Lavaste, kuva Juha Lahtinen
Kuitenkin mieltälämmittävin kokemus pitkään aikaan oli Saaran eka yökylävierailu mummolassa. Tyttö oli erityisen ihastunut vesisänkyyni, kuten veljensäkin ovat aina olleet. Pääsin vaihteeksi ulkoilemaan, kun kävimme Saaran kanssa leikkipuistossa ja samalla postissa. Kauppakeskuksen käytävällä tyttö katseli ystävänpäiväkortteja. Yhdessä kortissa kaksi pientä sievää tyttöä piteli toisiaan kädestä. Saara totesi, että siinä ovat kaverukset, mummo ja Saara.. Tuon kuuleminen lämmitti minua suunnattomasti.
Kun sitten palasimme mummolaan, tahtoi tyttö piirtää kortin kuvan. Ja siitä tulikin ikimuistettava kuva:


Kuvassa mummo ja Saara pitävät toisiaan kädestä (mummo piirsi pyynnöstä ruusukimpun...) Saaralla on vaaleat hiukset ja pinkki mekko, jonka leveä helma ulottuu kainaloihinsa. Ja mummo pitää toisella kädellään kiinni... jostain.

Kun sitten vein tytön kotiinsa, ei hän enää antanutkaan piirustusta minulle, vaan se kuuluu kuulema vain hänen perheelleen. Minulla on joskus ollut sama sukunimi kuin heillä, mutta ei sekään auttanut minua saamaan sitä piirrosta. Onneksi isällään on hyvä kännykkä, joten sain kuvan s-postiini ja saatan sen nyt ylpeänä esitellä teillekin.

Talon remontti jatkuu vielä kiivaana täällä Suomen Etelässä. Huommenissa käydään Turussa hakemassa mm. tapettia ja paneleita. Onneksi luvassa on hyvää keliä, niin perävaunun vetäminen sujuu turvallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!