Hae tästä blogista

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Edestakaisin ajelua

on tällä viikolla, joka on jo 45. tänä vuonna, taas ollut. Siis Malminkartanon ja Hangon väliä olen ajellut ja nyt olen taas täällä Hesan päässä.

Maanantaina saimme vanhat kylmäkalusteet vietyä kaatikselle ja illalla kävin elokuvissa. Viime käynnistä olikin vierähtänyt liki kymmenen vuotta, mutta silti muistin ottaa korvatulpat mukaan. En olisi meluisaa Skyfallia ilman kuulosuojaimia pystynyt katsomaankaan, niin kovaa musiikki ja äänitehosteet mielestäni kuuluivat. Toisaalta huomasin, miksi ihmiset edelleenkin käyvät elokuvateattereissa: olipahan aivan eri asia katsella laajakankaalta upeita maisemia kuin olisi ollut suureltakaan telkkarin ruudulta.

Tiistaina satoi räntää ja tie olivat liukkaita. Ajoin Hankoon Otalammen kautta, kun kävin sieltä ostamassa peräkärryyn kuomun. Onnistuin pysymään liukkaalla ajoradalla, kun ajoin maltillisella vauhdilla; eikä kukaan onneksi yrittänytkään ohittaa... Hangossa oli satanut vain vettä, joten tilanne oli juuri päinvastainen kuin kaksi viikkoa sitten, jolloin sinne oli satanut lunta.

Aika pimeää on ollut, kun taivas on paksussa pilvessä. Tänään aurinko nousi Hangossa kello 8.13 ja valot oli pidettävä päällä keskipäivälläkin. Täällä Helsingissä aurinko laski kello 15.58. Päiväni pituus oli tänään siis 7h 50 minuuttia.

Eilen oli puolipilvistä ja ennen laskuaan aurinko valaisi kivasti Hangon rantoja.


Regatanrannan kerrostalot näyttävät olevan valmiit. Ne melkein peittävät kirkon ja vesitornin taakseen. Olen samaa maisemaa kuvanut monen vuoden ajan, enkä ole vielä tottunut nykyiseen näkymään.


Sain  siskolta punaisia talviomenoita. Kuorin niitä ja tein hilloa. Kuka osaa selittää, miksi pinnastaan noin rupiset omenat ovat aivan kelpo syötäviä tuolla kuoren alla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!