Hae tästä blogista

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pakkasia odotellessa

No ei vaineskaa...ei pakkasta tarvitsisi olla yhtään enempää kuin täällä Hangossa nyt on, -5 astetta. Vaikka tuo säätiedotus sitä juuri rutkasti lupasikin, jopa Keski-Eurooppaa myöten. No, kyllä me kestetään...

Viikko sitten selvisi kahden kärki presidenttikilvassa. Viikon päästä tähän aikaa voimme kait sitten onnitella uutta presidenttiämme. Sitä saamme, mitä kansa äänestää, ja siihen sopeudumme seuraavaksi kuudeksi vuodeksi.

Viikkoni on muuten mennyt nuhasta toipuessa. Hyvänä apuna on ollut inkivääri. Kuumaa vettä, hunajaa ja miehen tekemiä inkiväärimakeisia. Hän kuori ja viipaloi puolisen kiloa inkivääriä, siis niitä juurimukuloita, vai miksi niitä nimitetään. Sitten hän keitteli niitä hunajan kanssa parit tunnit kattilassa. No sitten tulikin tenkkapoo: Miten keitos saadaan namusiksi? Ratkaisu löytyi kuivaamisesta. Levitettiin märät, tahmeat inkivääriviipaleet leivinpaperille ja sitten uuniin 50 asteen lämpöön. Parin tunnin päästä oli valmiina pellillinen namusia. Viisi kertaa tuo homma toistettiin ja nyt on inkiväärikarkkeja vaikka muille jakaa. Kerran niitä tarjottiin vieraille, vaan eivät kuulema halua koskaan enää lisää. Meistä ne taas maistuvat ihan hyviltä ja ovat todella erinomaisia flunssan ja nuhan parantajia :-)


 Sen verran olen ulkoillut, että kauppareissulla kävin taas kuvaamassa Regatanrantaa. Meri näytti jo hieman kohmeiselta, joten kohta pääsee jäälle, kiva! Jos vain tuo jalka lakkaisi rasittumasta kävellessä.Suuren osan tätä toipumisviikkoa olen käyttänyt kirjalliseen työskentelyyn: Olen saanut kesän 2007 purjehdusmatkakertomusta työstettyä blogin muotoon. Kuljimme silloin Götä-kanavan päästä päähän. Purjehdusmatka oli tietenkin paljon muutakin, koska ensin piti päästä Kööpenhaminan ja Göteborgin kautta Vänern-järvelle Sjötorpiin kanavan alkuun.Mies oli jutun kirjoittanut jo talvella 08, vaan nyt minä työstin ja liitin siihen kuvatkin. Juttu ei kokonaisudessaan ole vielä valmis, 3.osa on kesken teon.Käytiin Jpäässä katsomassa, miten putkiremppa sujuu. Ja olihan se sujunut: Kylppäri ja entinen veski ovat nyt samaa suurta perhettä, siis yhtenäisenä tilana. Varmaa pari viikoa vielä menee ennen kuin se on valmis ja voin kuvitella taas yöpyväni asunnossani. Ero tulee olemaan suuri entiseen verrattuna; toivottavasti on hintansä väärtti.


Valokuvahaasteena oli tällä viikolla 078: Karun kaunista.
Minusta hiiliteräspannuni on kaunis, ainakin uutena se oli kiiltävä ja sileä. Nyt se oli tämänpäiväisen possun sisäfileen ruskistamisen jäljiltä karun kaunis, joten kuvasin sen vastauksena tähän haasteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!