Hae tästä blogista

maanantai 27. kesäkuuta 2022

Juhannus jo ohi

 vaan helteet sen kun jatkuvat. Alkaa pikkusen jo ahistaa tuo kuumuus, vaikka sisällä kyllä on onneksi hieman vähemmän kuuma kuin ulkona.

Alkukesä on turboillut niin nopeasti ohi, että en kunnolla kerennyt kuvata edes syreenejä, kun niiden kukinta jo oli ohi. Juuri kun olin suunnitellut kuvaavani noita hyvätuoksuisia kukkia, niin tuli sade ja siihen lopahtivat niin kukat kuin minun kuvauksenikin. Seuraava taitaa olla liki ainut otos:


Pionit aukaisivat upeat kukkansa juuri juhannukseksi, vaan tällä helteellä ne alkavat jo nuukahtaa, ehkä niitä olisi pitänyt kastella?


Viime viikolla, kun laiteltiin motoroitua paskahuussia kuntoon huomattiin, että siinä olisi ollut enemmänkin laittoa, vaan ei tiloja eikä innostusta remonttiin. Siispä kävimme vaihtamassa sen muutaman vuoden nuorempaan ja 100000 km vähemmän ajettuun menopeliin. Ja kyllähän tuossakin nyt on laittoa ihan väsymiseen asti, vaan ei kuitenkaan mitään korjaamista. Paikat alkavat olla jo siivottu, vaan ikkunaverhoja en ole onnistunut poistamaan paikoiltaan, joten niitä en toistaiseksi saa pestyä. Toiveissani on, että lähtisimme jonnekin ulkoiluttamaan tuota autoa, vaan saattaa jäädä haaveeksi 😞.

Alkuviikolla kävimme Hangossa tapaamassa tuttuja. Kävimme Lennin kanssa syömässä ja Leenan ja Jarmon kanssa entisessä Roxxissa kuulemassa Espanjan kuulumisia.  Poika oli kasvanut viimenäkemän ja saanut koulunsa loppuun, joten uudet seikkailut odottavat häntä; onnea tulevaisuuteen, Lenni! 

Juuri ennen juhannusta sain silmääni toisen Avastin-pistoksen. Tällä kertaa se piikki hieman tuntui, ei varsinaisesti sattunut. Ja saunaan pääsin sitten vasta juhannusaattona ja oikein vihdan kera. Hyvää kannattaa tosiaankin odotella, siis saunaan pääsyä ja uutta vihtaa.

Olen toistakymmentä vuotta arkistoinut valokuviani Picasa3 -ohjelmalla. Sillä on ollut pelppo ladata muistikortilta kuvat päiväkansioihin, sinne olen nimennyt ihmiset "kasvogalleriaan" ja ohjelman haku on ollut erinomainen. Olen siis esimerkiksi saanut kaikki koneellani olevat kukkakuvat lajiteltua helposti  ja olen voinut valita onnittelukorttikukkakuvan jatkojalostettavaksi. Vaan nytpä kävikin niin, että se ohjelma ei enää toimi koneellani, ei vaikka latasin siitä uuden version. Picasa3:n tukeminenhan lopetettiin jo vuosikaudet sitten, vaan se on silti toiminut, kun se on koneellani ollut asennettuna. Vaan nyt ei enää toimi, ei. Ohjelma kertoo, että (google-) tililleni kirjautuminen ei onnistu. Eikä se ole antanut edes koittaa kirjautumista. Niinpä olen nyt pienoisessa pulassa. Koneelleni kerääntyy valokuvia, koska en ole löytänyt sopivaa ohjelmaa, jolla voisin lataamiani kuvia katsoa kunnolla ja samalla poistaa epäonnistuneet. Tai kyllähän tämä Windowsin Kuvat-ohjelma aukaisee kuvat ja niitä voi tarkastella 1:1 -koossa, vaan siinä en saa avattua ja suurennettua kahta kuvaa näytölle yhtä aikaa. Jolloin en siis voi vertailla kahta samasta kohteesta näppäämääni kuvaa yhtä aikaa 😞. Enpä siis tiedä mitä tekisin, vaan joku toimiva systeemi minun on löydettävä ennen kuin kone täyttyy epäonnistuneista valokuvista. Jos tiedät, niin vihjaise, kiitos...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!