Hae tästä blogista

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

20.3. Palmusunnuntaihin päättyy

tämä rankahko viikko. Ja kun siis tänään on sekä kevätpäivän tasaus, että palmusunnuntai, niin toivotan sinulle, lukijani, oikein mukavan valoisaa pian alkavaa kevättä.
Siis rankka viikko takana, kyllä.
 Lähdin maanantaina Hesaan, jossa jätin auton Malminkartanoon ja junailin itseni Kaisaniemeen, kahvila Violaan illanviettoon. Meillä oli LT:n paikallisten OTO-kouluttajien tapaaminen ja samalla tutustuttiin uusiin kouluttajiin. Kuultiin myös alustukset Liikenneturvan uusista kampnjoista, jotta osaamme niitä hyödyntää eri tilanteissa. Meillä muutamilla vanhoilla kouluttajilla olikin ilo nähdä nuoria, tuoreita kasvoja viemässä tätä tärkeää liikenneturvallisuusasiaa kentälle.

Ruokailun jälkeen (oli tosi hyvät tarjoilut) palasin pojan luokse ja totesin, etten voisikaan jäädä sinne yöksi, koska lapset olivat kuumeessa. Tarvitsin kuitenkin IT-apua, joten odotin kunnes Jp tuli töistä. Hän palautti Microsoft-tilini käyttöön ja saatoin ladata läppärilleni PowerPoint-viewerin. Tarvitsisin sitä torstaina, kun menisin pitämään Mäntsälän senioreille alustuksen iäkkäitten turvallisesta liikkumisesta liikenteessä.

Tiistaiaamuna ajattelin sitten ladata tarvittavat tiedostot koneelleni. Vaan mitä ihmettä - en saanut konettani auki, kun se kysyi yllättäen salasanaa. Kokeilin moneen kertaan sitä maantai-iltana laitettua, yhden kapiteelinkirjaimen ja yhden numeron sisältämää sanaa, vaan tuloksetta; en saanut konettani auki. Eihän siinä muu auttanut, kuin ajaa takaisin Malminkartanoon. Onneksi samalla matkalla kävin Kannelmäestä hakemassa jaettavaa aineistoa Mäntsälän tilaisuuteen. Ja se salasanaongelma ratkesi sitten aivan helposti, minä olin vain sekopäissäni sotkenut sen kapiteelin; onneksi poikani ei vielä ole samalainen kuin minä...

Tiistaina sisko tuli luokseni ja menimme uimahallille saunomaan. Samalla tietenkin vedimme itsemme piipuun vesijuoksussa. Tai eihän se Sinttu hyväkuntoisena ollut yhtään väsynyt, minä sen sijaan olin aivan poikki juostuani muutaman altaanmitan ilman vyötä. No, uni maittoi onneksi urakan jälkeen hyvin ja heräsimme keskiviikkoaamuna suht' virkeinä lähtemään Tallinnaan päiväristeilylle.

Suomenlinnaa kuvattuna Viking Xprs-lautalta menomatkalla...
Meillä oli tietenkin hytti käytössä ja otimme pienet torkut menomatklla. Satamasta emme sitten juuri poistuneet, kun kävelimme vain läheiseen ostoskeskukseen. Siellä aika kului niin vinhaan, että vietyämme ostokset hytiin, ennätimme juuri ja juuri käväistä ostamassa tuliasiksi Maatuskan Merekeskuksesta. Ja siten laivan lähtiessä olimmekin taas valmiit nokosille hyttiimme. Mitä muutakaan tekemistä meillä olisi laivalla ollut?
Automme oli matkan ajan parkissa Viking Xprs -laivassa ja se oli todella kannattavaa: 8 Eurolla ei autoa olisi maissa saanut päivää pysäköityä. Eikä meidän tarvinnut kanniskella ostoksiamme sen pidemmälle.

Torstaiaamuna laittelin esitykseni valmiiksi läppärilleni ja aloin olla valmis lähtemään Mäntsälään. Vaan huomasin kauhukseni, että siinä uudemmassa, nopeassa koneessa ei ollutkan paikkaa videotykin liittimelle; tai näin minä ainakin asian tulkitsin. Tavallisesti minulla on pussillinen tikkuja mukana, kun olen tottunut vuosien mittaan tekemään tikusta asiaa, vaan nyt ei ollut ainuttakaan. Eipä auttanut muu, kuin käväistä kaupasta ostamassa muistitikku, jonne sitten kopioin esitykseni tiedostot.

Iltapäivällä sitten se tilaisuus, Mäntsälän senioreitten kuukausikokous, meni osaltani mielestäni ihan hyvin. Yleisö oli hyvin mukana ja jakamani LT:n aineisto oli osallistujista mielenkiintoista ja sisälti tärkeää asiaa.

Kun päivällä oli paistanut aurinko, niin iltapäivällä sää muuttui sateiseksi ja pian tuiskutti jo lunta. Perjantaina aamulla näytti, kuin talvi olisi tullut takaisin. Lumikerros peitti maan ja aamusta ei edes aurinko paistanut

Perjantaina lumi peitti maan...
Täällä Lappohjassa oli eilen saapuessani kuitenkin jo melko lumetonta.,

Piha jo melkeesti lumeton...
Tänään päiväkävelyllä venesatamassa ei paljoa enää jäitä näkynyt. Ja vesikin oli taas alhaalla...


Viikon päästä onkin sitten jo pääsiäinen. Toivon sinulle rauhallista valmistautumista tulevaan pääsiäiseen Tavataan taas silloin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!