Hae tästä blogista

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Viikko 13 aluillaan

Aurinkoisen kevätpäivän kunniaksi teimme tänään taas lenkin Prediumiin. Se on pisin normaalilenkkimme; kylän katuja kierretään 3 tai 4 kilometrin verran. Nyt tuohon reiluun viiteen kilometriin meni aikaa 2 tuntia.

Keväällä 13 oli pilvistä, kun kävimme Prediumissa
Keväällä 13 olimme toukokuun alussa Prediumissa
Ja
kyllä, vauhti ei päätä huimannut, kun kuuntelimme haahkoja ja kiurua, etsimme merkkejä sinivuokoista ja katselimme, kun kalastaja koki verkkojataansa.
Nämä kaksi kuvaa ovat viime toukokuulta, sillä olen yrittänyt opetella kulkemaan niin, että kamera ei ole joka kävelyllä mukana...

Kesään on vanhan sanonnan mukaan "...puoli kuuta peipposesta...", joten en millään meinannut uskoa korviani, kun kuulin peipposen laulun. Kuuntelin saman äänen Suomen Luonto -nettisivulta ja oikeassa totesin olleeni. Kohta on siis kesä!


Viikonloppuna kävimme taas Purhon Seuralassa katsomassa näytelmää. Tällä kertaa se oli Eero Schroderuksen kirjoittama RIKAS - RAKAS - KÖYHÄ - VARAS . 

Kuvassa kaupanmyyjä Impi ei ole enää myyjänä...

Oli ihan mukava viettää pari tuntia katsellen hauskaa näytelmää, jonka Haminan kansalaisopiston näytelmäpiiri esitti. Samalla reissulla ihailimme paikallisten  käsityöläisten tuotoksia ja joimme hyvät pullakahvit.Aamupäivällä olimme olleet kävelylenkillä, ja huomanneet lunta olevan vielä metsässä, vaan maantie oli jo kurainen ja pehmeä, vaikka yöllä oli ollut pikkupakkanen.Kun sitten iltapäivällä ajoimme Purhoon, oli maantie osoittain niin pehmeä, että pelkäsin auton jäävän siihen kiinni. Onnellisesti kuitenkin selvisimme matkasta; auto vaan kuraantui, vaikka noilla teillä ajaville se ei liene mitään uutta.

Menneellä viikolla voitti valo! Kevätpäiväntasaus oli 20.3. eli viime torstaina. Ja kyllä minulla ainakin on parempi mieli nyt, kun heti aamusta ja pitkälle iltaan on valoisaa. Aurinko nousikin tänään maanantaina klo 6.17 ja laski vasta klo 18.53. Päivä pitenee  nyt 5-6 minuuttia joka päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!