Hae tästä blogista

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Takatalviko

nyt on, vai jatkuuko se tammikuinen talvenalku?  Perjantaisella lenkillä käytiin Prediumissa ja luonto oli kaunista, vaikka tuuli olikin melko kovaa; aurinko paistoi ja maasto metsässäkin oli kuivaa. Kun sitten lauantaiaamuna lähdin Paimiota kohti seitseman maissa, oli kunnon lumi peittänyt maisemat ja auton. Varovasti ajaen pääsin kuitenkin turvallisesti perille ja ennätin jopa kuvata parit talvikuvat.

Lappohjan Satamatie ja ylikäytävä maaliskuisena talviaamuna

Lillträsket kuvattuna Grabbskogin levähdysalueella
Aiemmin viikolla käväisimme lenkkikavereitten kanssa Naantalissa lohisopalla. edellisestä käynnistämme Armonlaaksossa olikin vierähtänyt jo muutama vuosi. Viimeksi Högakustenin purjehduksella v. 2009 jäi  Jp täällä poikineen pois kyydistä Muumilaakson kierroksen jälkeen.

Nyt söimme viehättävässa Trappi-ravintolassa maukkaan ja edullisen lounaan: raikas salaatti noutopöydästä ja lautasellinen kermaista lohikeittoa, namnam...


 Runsaasti sisustetussa ravintolassa oli mm. paljon maalauksia ja laivojen pienoismalleja
Ruokailun jälkeen kävelimme kunnon lenkin Naantalin vanhassa kaupungissa katsellen viehättävää ympäristöä.


Talo rannalla

Erikoisia ikkunoita piti kuvata. En koskaan aiemmin ole nähnyt tuollaisia pyöristettyjä kulmia, joita Naantalissa näin muutamassa talossa
Muutama juorupeili on säästynyt käyttöön  ja vanha kaivo  kenotti Kaivokadulla.

Aurinko paistoi melkein pilvettömältä taivaalta, eikä tuulikaan paljoa kiusannut, joten tämä lenkki oli oikein onnistunut.


Näimme myös Naantalin Seurahuoneen, jonka seinässä oli säveltäjä Selim Palmgrenin muistolaatta. Hän eli 1878-1951 ja vietti monia kesiä Naantalissa säveltäen.
Naantalin Seurahuone

Naantalissakaan emme päässeet kirkkoon, joten kuvasin sen vain ulkopuolelta:Paluumatkalla kotiin pistäydyimme Salossa Megamarketissa, jossa on äskettäin tehty remontti.


Tavaratalon eteishallissa on vitriinissä nähtävänä suuri San Felipe -laivan pienoismalli:

Espanjalainen laiva, jota ei ehkä koskaan ollutkaan...


2 kommenttia:

  1. Yhdessä kuvassa on Naantalin Seurahuone, jossa kävin kerran 12-vuotiaana isäni kanssa syömässä. Jälkiruoaksi tilasimme viiliä, joka oli kyllä listalla, mutta emme olisi sitä tilanneet, jos olisimme tienneet, kuinka kauan sitä joutui odottamaan. Lopulta isä sanoi tarjoilijalle: "Jos sitä viiliä ei ole valmiina, ei sitä meitä varten tarvitse tehdä." Tulihan se lopulta, lasiastiaan ravintolassa tehtynä.

    VastaaPoista
  2. Tuolla Seurahuoneella emme käyneet sisällä. Kiva kuitenkin, jos kuva herättti mukavia muistoja...

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!