Hae tästä blogista

maanantai 3. joulukuuta 2012

Ensimmäinen adventti

oli eilen ja tarkoituksenani oli tehdä "hieno" kuva päivän kunniaksi...  Aloitin tämän kirjoituksen sunnuntaina Malminkartanossa, vaan jokin meni pieleen, enkä saanutkaan tätä eilen valmiiksi.

Viikko sitten sunnuntaina olin siis Helsingin Laulun Joululaulukonsertissa Temppeliaukion kirkossa.  Eilen sunnuntaina olisi ollut mahdollisuus Hoosianna-laulujen kuuntelemiseen, vaan sen sijaan olin lasten kanssa HI:n järjestämässä Lasten pikkujoulussa Karjalatalolla. Hauskaa oli ja lapset osasivat käyttäytyä - siis eivät vehdanneet, kuten Saara totesi. Jouduin viemään auton parkkiin melko kauaksi juhlapaikasta ja laitoin lapset omineen sisään. Hienosti olivat saaneet vaatteet naulakkoon ja kengät vaihdettua. Kaikki kolme istuivat kiltisti salin lattialla katsomassa esitystä, kun ennätin vihdoin paikalle.


Viime viikolla olin kahden yön reissussa Tallinnassa. Lumisade alkoi keskiviikon vastaisena yönä, vaikka tiistaina oli ollut kaunis aurinkoinen sää. Vanhaan Kaupunkiin emme ennättäneet lainkaan, vaan sitä tutummaksi kävivät matkat Rocca Maren ja Järve-keskuksen välillä. Navigaattorissani ei vastoin odotuksiani olekaan Viron karttoja, joten onneksi matkakumppani oli ajellut Tallinnassa ennenkin, emmekä pahemmin eksyilleet. Torstaina sitten Antti-tuisku aloitti oikein kunnolla ja merimatka illalla Viking Expressillä oli aikamoista keikuttelua. Vanhaa pujehtijaa ei merenkäynti haitannut, mutta moni oksenteli ja kahvilassa lensi laseja lattialle laivan äkkinäisissä keinahduksissa. Muutaman kerran aallot huuhtoivat 7. kerroksen ikkunoitakin pelästyttäen matkustajia. Järvenpäässä oli alkuyöstä vain vähän lunta, mutta perjantaina sitä sitten tuiskusi lisää koko päivän. Joten minulla oli hyvä syy pitää lepopäivä neljän seinän sisällä ja vain katsella Antti-tuiskua lasin läpi.

Kun sitten eilen illalla ajoin tänne Hankoon, oli täällä todella paljon lunta; uutisten mukaan eniten koko maassa. Ja siltä täällä näyttikin. Tiet  oli onneksi aurattu, vaan kaventuneet tosi paljon suurten aurausvallien takia. Pihallemme ja verannalle oli tuiskuttanut lunta niin paljon, että en saanut pihan puoleista ovea kokonaan auki, jotta olisin voinut kuvat panoraaman pihanäkymästä.

Olen ostanut uudet led-jouluvalot, vaan eipä niitä nyt taida saada tuohon kirsikkapuuhun laitettua, kun lunta on noin paljon. Minulla ei siis ole tarpeeksi pitkävartisia saappaita, enkä taida raaskia sotkea kaunista lumihangen pintaa...
Tänään kauppareissulla ennätin kuvaamaan muutaman kohteen lumisesta kaupungistamme. viime kesänä ihmettelemäni ruotsinpihlaja oli nyt saanut uuden talvisen asun:


 Auringonlaskun aikaan taivas oli erikoisen upea taas kerran:


Ja Regatanranta esiintyi taas talvipuvussaan:


 Saa nähdä, kestävätkö nämä lumet koko talven, tai edes jouluun. Itsenäisyyspäivää ja toista adventtia odotellen nautitaan kirkkaista pakkaspäivistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!