Hae tästä blogista

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Mukavan lämmin päivä

on tämä sunnuntai ollut. Jo aamusta lämpötila oli 10 astetta, mitä ei pitkään aikaan ole ollutkaan. Aurinko on noussut tänään jo klo 4.40 ja laskee klo 22.11, joten päivällä on pituutta 17 h 31 min. Vielä päivät pitenevät reilun kuukauden ja sitten...

Alkuviikosta oli sen verran aurinkoista, vaikkakin koleaa ja tuulista, että saimme veneen pestyä.
Kansi oli hoidettu jo sunnuntaina ja sitten tiistaina päivällä pestiin ja vahattiin vasen kylki. Illemmalla, kun aurinko ei enää paistanut toiseen kylkeen, saimme senkin käsiteltyä kuntoon. Onneksi minun ei tarvinnut hikoilla yksin, vaan olin Jassun apuna.  Valokuvista tehty video valottaa hieman, millainen urakka oli. Kyllä lapaluissani tuntui muutaman päivän, että olin ahkerasti heilutellut käsiäni ja kiipeillyt telineeltä ylös-alas liki parikymmentä kertaa.

Mukavan yllätyksen koin keskiviikkona, kun huomasin voivani ottaa "uudet" jalkineet käyttööni. Viime kesänä ostamani lenkkarit mahtuivatkin nyt jalkaani ja niillä on ollut erittäin mukava ja tukeva kävellä.
Kenkät Avia archrocker shoes ja niistä näyttää oleva paljonkin asiaa netissä.
Niissä on erikoinen pohja, jonka pitäisi auttaa kulkemaan oikeassa asennossa, ja geelityyny, joka tukee jalan kaarta. Hyvä nykyiselle lättäjalalleni.

Aurinko on saanut pihamme kukat kukkimaan ja omenan ja kirsikan nuput paisumaan. Ruusun älysin leikata vasta eilen, toivottavasti se kuitenkin taas pian kukkii tumman punaisin ruusuin, kuten aiemminkin. Pengoin ruohon seasta pääsiäisen aikaan haravoimani saarnin oksat, kun en aiemmin ollut huomannut niitä viedä pois. Eilisen pihan yksityiskohtia voi katsella Picasa-kansiossa.

Tänään piha onkin jo eri näköinen kuin eilen. Nurmikko venähti niin pitkäksi, että minun oli  leikattava se jo tänään. Ruohonleikkuri vähän nikotteli talven jäljiltä, vaikka mies aamulla sen kunnostikin. Vaan sain kuin sainkin ruohot katkottua ja huomenna ne sitten on haravoitava kompostiin. Eilen villitulppaanit olivat vielä nupussa, tänään niitä oli auki iltapäivällä jo kymmenkunta keltaista kaunotarta.

Toivottavasti kesä on lämmin!
Aion nimittäin tehdä itselleni kesämekon. Tai ehkä kaksikin. Ostin Lidlistä pussilakanan, joka riittää oikein hyvin kahteen mekkoon. Kuvasta näkyy, että se lakana on kaksipuolinen, joten saan sekä raidallisen että kukallisen vaatteen käyttööni kesäksi. En tartte enää kuin hyvät kaavat, ompelukoneen ja nuppineuloja. Niin, ja hieman ompelijan taitoja..., jotka ovat vuosikymmenien kuluessa jo unohtuneet.
Tämä ostos siksi, että lakana on seersukeria, josta saan silittämättä siistit päällepantavat.

Marttalassa kertoiltiin, mitä ikkunasta näkyy. Tässä meidän eilinen näkymä; ei ikkunasta vaan ovelta kuvattuna, kuten niin monasti ennenkin.
2 kommenttia:

 1. Hyvä oivallus tuo pussilakanaostos. Ja juuri siksi,että se kangas on tuota silittämättä siistiä ja miellyttävän tuntuista. Olen ostanut kanssa joskus pussilakanan kun en muuten löytänyt lohikäärmekuvioista satiinia. Siitä sain silloin mainion tunikan, mihin sitä nyt sitten tarvitsinkaan...t leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun hoksasit...
   Nyt minun pitäisi vain käydä kirjastossa etsimässä sopiva kaava. Aiemmilta vuosilta olevat kaavat eivät näyttäneet enää käyttökelpoisilta...

   Poista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!