Hae tästä blogista

torstai 16. kesäkuuta 2011

Taas viikonloppu lähellä

Nyt on jo torstai ja viikon päästä juhannus aika lähellä; ei kuitenkaan vielä voiton puolella :-)
Kyllä oli mukava eilen illalla kotiuduttuani Hesasta päästä omaan saunaan. Olin jo tiistaina ollut saunassa Afasiatalolla vauvauinnin yhteydessä. Vaan se saunahan on vain hieman lämmin; ihan ymmärrettävää pienten saunojien takia. Joten siis oma sauna kaikkine 75 asteineen oli melkein taivaallinen kokemus. Vaikka toisaalta, melkein parempi kuin itse sauna on hetki, jonka voin viettää ulkona saunan jälkeen. Mikä rauhoittava tunne onkaan istuksia penkillä, maistella lonkeroa, katsella kesäistä pihaa ja nautiskella illan viileydestä ja hiljaisuudesta. Kauan eläköön suomalainen saunakulttuuri kaikissa muodoissaan.

Vaan on se käsittämätöntä, kuinka paljon aikaa suomalaisilta tuhlautuu saunomiseen. Ei riitä se pelkkä tunti saunassa, vaan monet jopa joutuvat lämmittämään saunan itse. Ja siihenkin kuluu kovasti aikaa; ei sitä samalla voi paljoa oikeita hommia tehdä yhtä aikaa. Kaikki saunomiseen tuhlattu aika on pois jostain tuottavammasta. Ei ihme, että on maamme köyhä ja siksi jää. Vaikka siellä jäissä monet kyllä uivatkin; ja usein siihen liittyy tuo aikaa vievä saunominen.
Saisikohan kansantalouden tuottavuutta lisättyä, jos saunominen kiellettäisiin kokonaan? Tai ehkä aluksi kuitenkin tulisi sallia saunassa käynti kerran viikossa...ainakin talvi- ja kesäaikaan. Saattaisihan olla, että saunominen kuitenkin tuottaa joillekuille mielihyvää enemmän kuin siihen tuhlattu aika tuottaisi muutoin käytettynä. Johtopäätöksenä tästä epäsellaisesta pohdinnasta voisi olla vaikkapa, että saunominen kannattaa kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!