Hae tästä blogista

perjantai 17. tammikuuta 2014

7.1.14. Matka Sherryn lähteille

La Palmasta meillä oli tarkoitus ajaa Atlantin rannalle, sillä matkaa etelään ei olisi ollut kuin viitisenkymmentä kilometriä. Vaan takaisin olisi pitänyt tulla samaa tietä, sillä Sevillasta lounaaseen on suuri suistomaa, Parque Nacional de Donana, jonka poikki ei kartastamme löytynyt tietä. Luonnonpuisto muodostuu Sevillan läpi virtaavan, Atlantiin laskevan Guadalquivir-joen länsipuolelle ja on Uneskon maailmanperintökohda. Monet Suomestakin etelään talveksi muuttaneet linnut talvehtivat siellä.
Laitan myöhemmin kaikki matkareittimme GoogleMapsiin...

Me lähdimme siis liikenteeseen kohti Sevillaa. Kuljimme A472 tietä mahdollisimman pitkälle itään välttäen näin E1-A49 -valtatien käytön. Jouduimme kuitenkin lopulta palaamaan isolle tielle, jotta pääsimme kiertämään Sevillan sen lounaan puolelta ja jatkamaan kohti etelää. Ylitimme Rio Guadairan korkeaa siltaa pitkin ja näimme vilauksen joesta ja Sevillan satamasta.Hakeuduimme taas pienemmälle tielle heti, kun se oli mahdollista. Kun navigattoriin laittaa päämääräksi Jerezin, ohjaus on valitettavasti nopeimman tien kautta. No, kait jotain säätöjäkin voisi tehdä, vaan nyt laitoimme ekaksi kohteeksi El Torviscalin, jotta pääsisimme valtaväylältä pois. Tiellä N IV oli paljon rauhallisempi ajaa kuin AP4-E5-tiellä ja siellä oli enemmän nähtävää kuskillekin, kun vauhti oli hiljaisempi. Tällä 100 kilometrin matkalla näimme mm. fillaristin ja paljon aurinkopaneeleja, ei niinkään tuulimyllyjä. Ja Jerez De La Fronteran tunnusmerkkiä ei voinut olla huomaamatta.


Kädet ja jalat käytössä...

TIO PEPE Jerez De La Fronteran rajalla
Etsimme navigaattorista lähimmän hostelin ja aika kivuttomasti, vain parin hutin jälkeen, päädyimme yöpymään Pension Las Palomasiin. Autoahan ei tietenkään voinut jättää lähellekään yöpymispaikkaa, joten saamiemme ohjeiden mukaan etsiydyimme maksuttomalle parkkipaikalle muutaman korttelin päähän, rautatieaseman lähelle, ihan mukavan kävelymatkan päähän. Pension, huone ja vuode olivat kaikki erittäin mukavia, joten varasimme heti kättelyssä kahden yön majoituksen.


Kaupunkikierroksellakävimme luostarissa, kun kirkko oli suljettu ja  näimme upean "joulukuusen".
Seuraavana aamuna vuorossa olisi tutustumiskierros kaupunkiin ja sen houkutuksiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!