Hae tästä blogista

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

5.3. Kevättäkö enteilee

kun taas lumet alkaa olla osin poissa? Viikko sitten oli uutta, valkeaa lunta maassa liki 10 senttiä, vaan suojakelit tuossa viikolla sulattivat lumia ja sohjossa oli erittäin epämukavaa kulkea.

Eilinen kuiva +0 -keli näytti haihduttavan sitä lunta pois lisää, joten tämän päiväinen lenkkikeli oli melko kuivaa  kävellä.
Tosin aurinko ennätti paikoin sulattaa  tienpintaa, niin että asketeet jo taas painuivat kuraan. Lenkkeillessämme pienvenesataman rantaan, kävi tuuli kylmästi nenääni, vaikka kellään muulla ei ollut kylmä...

Lenkkikaverit olivat olleet koko viikon flunssassa, joten otimme tämän ensimmäisen ulkoilun hieman varovaisemmin. Kiersimme kuitenkin Ekön salmen rannalle armeijan niemeen, jossa olen yrittänyt valokuvata vesi- ja jäätilannetta.

Jos pari viikkoa sitten pääsi jäätä myöten Ekön saareen, niin nyt salmi oli taas avoinna. Lahtien rannat näyttivät olevan vielä jäässä, vaan me emme sinne kyllä uskaltautuneet.


Laskiaistiistaina kävimme rantakävelyllä kahdestaan, kun lenkkikaverit siis olivat tiukasti peiton alla räkätaudissaan. Silloin oli vielä melko paljon lunta, vaan jo suojaa, joten alkavaa sohjoa oli jään päällä.  Silloin emme liukkaiden takia päässeet alas venerantaan; siis mäki oli niin liukas...Aiemmin viikolla olin taas käymässä Hesassa. Keskiviikkona kävin Liikenneturvan keikalla Koskelan palvelukeskuksessa keskustelemassa ikäihmisten kanssa turvallisesta liikenteestä. Ihan mieluisa homma minulle, kun joukkoon sattui mukavan puheliaita eläkkeellä olevia kuljettajia...

Torstaina oli pääkaupunkiseudun Siskojen tapaaminen Merimiehenkadulla, ja meitä oli paikalla alun toistakymmentä eri ikäistä syöpäsiskoa. Olemme sairautemme eri vaiheissa, joten kokeneemmat saattoivat antaa todellista vertaistukea vasta hoitonsa alussa oleville. Oikein mukava ilta, ja tuollaisia tapaamisia on Siskola-nimikkeen alla ollut jo ympäri Suomea, maakunnissa. 

Perjantaina palasin takaisin Lappohjaan ja eilen olikin taas pyykkipäivä. Olen monasti kertonut, kuinka taloyhtiössämme on pesutupa ja kuivaushuone erittäin kohtuulliseen hintaan; siis ei kannata pieneen kylpyhuoneeseen kustantaa omaa pyykkikonetta. Olen mielestäni maksanut pesutupamaksut muutaman kerran vuodessa, en siis joka käytön jälkeen. Olin laskeskelevani, että ehkä 2-3 vuoroa on jäänyt maksamatta viime vuonna, vaan sittenhän toimistosta tulee vuoden vaihteen jälkeen huomautuslasku mksamattomista kerroista, kuten tuli vuosi sittenkin.

Ja niinhän se lasku tuli, vaan siinä näytti olevan maksamatta kaikki viimevuotiset pesutuvat ja myös se edellisvuoden saldo. Meinasin pyörtyä moisesta kirjanpitäjän/sihteerin huonosta laskupäästä ja tarkistin huolellisesti nettipankista viime vuoden tiliotteet. Ja petyin itseeni ihan totaalisesti: Olin toukokuussa 16 maksanut  kahdeksasta pesukerrasta ja senkin väärälle tilille. Miten voin olla noin huolimaton, sillä olen olevinani aivan varma, että olin maksanut kaikki muistamani pesutupavuorot. Nyt ei auta muu kuin maksaa heti jokaisen kerran jälkeen, jotta muisti ei tee tepposiaan...

 Toivotaan iloksemme lisää kauniita, aurinkoisia päiviä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!