Hae tästä blogista

tiistai 14. maaliskuuta 2017

12.3. Mielenkiintoisen viikon tapahtumia

vasta kuvailen ja kuitenkin uusi viikko on jo melkeesti puolessa. Menneellä viikolla jäi ulkoilut aika vähiin, kun olin täällä kotosalla vain maanantain, ja silloinkin valmistauduin lähtemään Jäkeen.

Keskiviikkoaamuna ajelin Katajanokalle, josta matkustimme Päivikin kanssa lahden eteläpuolelle.
Tuuli oli aika kovaa, vaan aivan vastaista, joten laiva ei juuri keikkunut. Jäitä sen sijaan näytti kasaantuneen satama-altaaseen Helsingissä.


Tallinnassa kävimme ensin huoltoasemalla, kun en onneksi ollut muistanut tankata koti-Suomessa. Bensiinin hintahan oli naapurissa noin 25 senttiä halvempaa litralta kuin täällä pohjoisempana. Täydellä tankilla olikin sitten mukava ajella Rocca Mareen ostoksille. Kovin vilkasta ei suuressa ostoskeskuksessa ollut, sillä sain otettua muutaman yleiskuvan, joissa näkui vain muutama ihminen...


 Vietimme yön tutussa Viru-hotellissa; sen 15. kerroksen huoneesta oli komea näköala pohjoiseen, rannan suuntaan. Huoneen ikkunat olivat vaan kovin likaiset, joten kännykän kameralla tuli aika suttuisia kuvia...


Torstaiaamuna sain itsestäni sen verran irti, että varasin ajan hotellin kampaamosta ja leikkautin hiukseni. Lyhyethän ne jo olivatkin, vaan nyt niissä on jo hieman malliakin. Vielä ennen hotellista lähtöä kuvasin ikkunamaisemaa oikealla kameralla.

Kun klikkaat kuvaa, aukeaa se suuremmaksi näyttäen samalla muutkin postauksen kuvat suurina...
 Lauantaina kävin päivällä Docrates-klinikalla hyödyllisessä tilaisuudessa. Hyvinvointia Lymfalla -päivän ideana on luoda tietoisuutta lymfahoidon hyödyistä rintasyöpäpotilaille. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Rintasyöpäyhdistys ry sekä Laurea Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden bSpirit-tiimi. 
Ohjelmassa oli luento lymfasta, näytösesitys lymfahieronnasta ja Heidin vetämä lymfajumppa. Tulipa  samalla esille sekin, miksi lymfajumpan liikkeet tehdään tietyssä järjestyksessä. Minulle tämä oli erittäin hyödyllinen  osallistuminen. 

Ruoholahdesta ajelin Vantaalle, sillä sieltä Otavantieltä oli löytänyt Helsinki Sauna Dayn ainoan vapaan saunavuoron. Omakotitalon pihasaunassa sain kylpeä aivan yksinäni, mikä sinällään oli erittäin mukavaa. Pieni haitta tässä saunomisessa oli se, että edelläni saunoneet 5 nuorta, eivät olleet huomanneet lisätä puita kiukaan uuniin. Siksipä lämpötila saunassa oli van 40 astetta eikä kiukaasta lähtenyt edes kunnon pihinää, kun menin sinne vuorollani. Ensimmäisen puoli tuntia istuin lauteella, mätin välillä puita uuniin ja odotin kiukaan lämpenevän. Ja sainhan sitten ennen vuoroni loppumista ihan kunnon pehmeät löylyt, semmoiset kuin vain IKI-kiukaan 200 kivikilosta liki parhaimmillään lähtee.

Järvenpäähän ennätin parahiksi juuri auringon laskun aikaan. Liukastelin Tuusulanjärven rantamilla ja sain kuvattua niin laskevan auringon kuin taivaalla loistavan täysikuunkin... 
 
Sunnuntaina jätin autoni Jp:n pihalle ja ajoin bussilla Töölöön, jossa meillä oli tapaaminen. Siis Kotkan yhteislyseon vuoden 69 ylioppilaitten edustajat tapasimme ruokailun ja kuulumisien vaihdon merkeissä ravintola Lehtovaarassa Voin kokemuksen perusteella nyt suositella paikan sunnuntaibrunssia, jota tarjoillaan koko päivän.
Ruokailun jälkeen kävelimme Oopperaan, jossa esiintyi Iiro Rantanen, Iiro of the Opera -nimikkeen alla. Mukana olivat nyt Johanna Rusanen ja Jope Ruonansuu. Erikoista eri musiikkilajien yhteentörmäystä todellakin, vaan ihan mukava reilu tunti kuunnella ja tutustua monipuolisiin esiintyjiin.

Olipa taas kerran monipuolinen viikko. Onneksi nyt tämän viikon saan olla ihan rauhassa täällä kotona...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!