Hae tästä blogista

maanantai 9. tammikuuta 2017

9.1.17 vuoden toinen viikko alkoi

pilvisenä, lämpömittari näyttää nollaa. Viime viikkoon on mahtunut monenlaista säätä. Lumi satoi meille tänne eteläänkin heti alkuviikosta, onneksi sitä ei tullut yhtä paljon kun muualle etelään. Aurinkoinen kaunis ilma oli tiistaina, kun käytiin Tammisaressa kaupassa. Ajoin isännän ja ostokset kotiin ja painuin auton kanssa rantaan; autolla siksi, että kerrankin otin kameran jalustimella mukaani. Jalustinta en viitsi kantaa käsissä, vaikka matkaa kuvuspaikalle on vain kilometrin verran.
Ennätin juuri parahiksi kuvaamaa korkealla oleva jäätyvää vettä ja kaunista auringonlaskua.

Aurinko paistoi edelleen kirkkaalta taivaalta keskiviikkonakin, kun näpsin kuvia erääseen kuvahaasteeseen. Tarkoitus oli saada julkaisukelpoinen kuva aiheesta Valo ja varjo. Kuvasin sisällä, sillä ulkona oli jo pakkanen.  Valoa ja varjoa oli, vaan ei oikein natsannut, jotain puuttui.

Keskiviikkona kävimme aurinkoisessa Tammisaaressa kaupassa. Olin jättänyt auton peittämättä edellisen ajokerran jälkeen, siis ennen vuodenvaihdetta, joten sen saaminen ajokuntoon kesti melko kauan. Jäisen auton ajoin K-kaupan alakerran parkkihalliin sulamaan ja kävimme kävellen kirpeässä pakkassäässä Tokmannilla ostamassa silikonipullon ovien tiivisteiden voiteluun. Askaroimme auton kanssa ihan tosissamme ja samalla kävin kysymässä, paljonko auton pesettäminen maksaa. Parkkihallissa on nimittäin pesupalvelu ja sinne päätin ensi kerralla viedä autoni pesuun. Hinta liki sama kuin ABC:n automaattipesulassa, vaan pojat tähdensivät kuivaavansa auton niin, että tiivisteiden ei pitäisi jäätyä. Kun olin automaattipesettänyt sitikkani juuri ennen uutta vuotta, niin nyt ne tiivisteet siis olivat todella jäätyneet kiinni, vaikka olinkin ollut kuivaavinani ja voitelevani kaikki tiivisteet sen pesun jälkeen. No, ehkä vahingosta viisastun minäkin

Torstaina oli kova pakkanen, mittarimme näytti aamusella -21. Mies meni (autotalliin) talkoisiin lenkkikaverin luo ja minä tyhjensin pakastimen sisällön ulos voidakseni sulattaa pakastimen. Ja kyllä siinä sulattamista riittikin; pakastimen ovi oli syksyllä kerran jäänyt hieman raolleen muutamiksi tunneiksi, ja silloin oli huurretta ja jäätä kertynyt aivan kamalasti kaapin kylmäelementeille. Muutaman tunnin intensiivisen vedenkeräilyn jälkeen sain kaapin pestyä ja kuivattua; ja illansuussa tavarat takaisin oikeaan kylmään. Ihan kiva urakka, joka vaan pitäisi voida tehdä useammin...

Onneksi kaikki jää ei sulanut vedeksi...
Perjantaina oli loppiainen. Pakkasta oli vielä liki 20 astetta ja aurinko paistoi edelleen upeasti.  Heti aamulla aloitin uudestaan etsimään aihetta Valo ja varjo.
Kirkas aurinko loi mielenkiintoisen kuvion olohuoneen seinälle, joten siitä kuvia laukomaan. Ja lopulta sain mielestäni sopivan kuvan vastatakseni haasteeseen Valo ja Varjo...Kovan pakkasen takia puimme päällemme oikein kunnon talvivaatteet ja lähdimme pienelle lenkille. En muista, milloin viimeksi olen untuvatakkia ja laskettelutoppahousuja käyttänyt, vaan nyt ne pääsivät tuulettumaan. Kun kävelimme kahdestaan, saatoimme liikkua melko reippaasti; ei kerennyt tulla kylmä.

Lauantaina olikin jo sitten aivan eri sää kuin muutamana edellisenä aurinkoisena pakkaspäivänä. Lämpötila oli noussut jo liki nollaan, tuuli ja tuiskutti.


Iltapäivällä, kun tuuli ja lumisade olivat jo ohi, uskalsivat linnut käydä syömässä pihalle ripustamaani talipalloa.
Olin virittänyt kameran jalustalleen verannan oven eteen, siis sisäpuolelle. Nostin pikkusen sälekaihdinta, tarkensin manuaalisesti talipalloon ja jäin odottamaan lintuja. Kyllä niitä monia lenteli pihalla, vaan kovin moni ei pysähtynyt ruokailemaan, käväisi vaan pikaisesti nuuhkasemassa. Muutaman tunnin (odottelun) jälkeen onnisti: sain monta kuvaa noista kahdesta tintistä, jotka uskaltautuivat paikalle.Täytyy varmaan jatkaa tätä pienimuotoista ruokintaa koko talven, kun sen nyt kerran aloitimme.

Sunnuntaina oli aste pakkasta ja taas vaihteeksi aurinko paistoi kirkkaasti. Lähdimme neljästään kävelemään kohti Lappohjan koulua, jossa oli Hilpan päivän hulinat. Nautimme herkullisia leivonnaisia kahvibuffetista, katsastimme kirpputoritarjonnan ja ostimme pullia ja tiikerikakun myös mukaan.
Kotimatkalla Satamatiellä minä erosin muusta porukasta ja suunnistin tanssilavan nurkalta rantaan. Voi että oli upea näky: osittain jäätynyt meri, röykkiöittäin ahtojäätä rannalla, valoisaa ja aurinkoista...


Aurinko oli jo laskemassa (tietenkin koko ajan puolenpäivän jälkeen), sopivan pilviverhon takaa se kultasi veden ja taivaan ja taas kuvasin.  Joutsenperhekin on vielä paikalla, kun on hieman avovettä...Rannalla oli melko vaikeaa kulkea, koska kova tuuli oli työntänyt rikkoutunutta jäätä rantahiekalle. Lieneekö se ahtojäätä, vai mitä...

Ennen rannasta nousemista kuvasin taas moottorivenesatamasta panoraaman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!