Hae tästä blogista

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

13.11. Suojan puolella

on lämpötila nyt tuolla ulkona; siis näinköhän se luvattu lämpöaalto tulee ja lopettaan tuon hienosti alkaneen talven...

Tältä näytti maisema 3.11.16.
Menneellä viikolla olin taas muutaman päivän pääkaupunkiseudulla. Pari työkeikkaa ja hammaslääkärissä käynti. Olen samalla lekurilla käynyt hampaitani hoidattamassa jo -80 luvulta lähtien. Silloin vastaanotto oli Länsi-Pasilassa, joten matka työpaikaltani ei ollut pitkä, vain radan yli. Nyt varmaan jo kymmenkunta vuotta on hammashoitola ollut Pohjois-Tapiolassa, joten sinne on hieman pitempi matka; siis vaikka en enää Pasilasta kuljekaan, Liisa -lääkäri kouluttaa itseään jatkuvasti, joten oletan aina saavani uusinta hoitoa ja huoltoa. Kuulin juuri hammaslääkäristä, joka poistaa hammaskiveä vielä "tavallisilla metallisilla" instrumenteilla. Liisa sen sijaan on 10 vuotta poistanut sen hammaskiven ultraäänivehkeellä, joka laitteisto hänellä on jo kolmas. Siis kehitys kehittyy ja jotkut ehkä putoavat kyydistä. En yleensä ole kovin herkka tilapäiselle kivulle; tällä kertaa kuitenkin "kokeilin" eräänlaista puudutusgeeliä, jota Liisa siveli ikeniini. Eipä sen jälkeen enää tuntunut minkäänlaista pistelyä tai tuikkausta ienrajassa koko hoidon aikana. 25 Euroa oli aivan käypä hinta puudutteesta ja olin tyytyväinen hoitoon.

Viikko menikin ilman kameraa. Tai oli minulla kamera mukanani, vaan siinäpä ei ollutkaan muistikorttia. Eipä siis tarvinnut kuvat veljeäni, joka oli Järvenpäässä, eikä niitä Malminkartanon muksujakaan, kun siellä yövyin. Ja lauantain lenkillä jatkoin samaa rataa, eli en ottnut kameraa mukaani.
Olin kuitenkin perjantaina ottanut kuvan lumipaljoudesta pihallamme.. Päivällä isäntä lainasi taloyhtiön lapiota, että sai luotua käytävän tuolle pihan oikeassa reunassa olevalle työkalulaatikolle; jonne siis ei muutoin päässyt paljon lumen läpi.


Tänään huomasimme, että neitseellinen pihapolkumme ei ollutkaan enää koskematon: joku oli käväissyt verannallamme ihan oven edessä kääntymässä. Toisesta kuvasta näkyy kauriin sorkan jälkiä sekä se, miten paksulti sitä lunta on ollut isännän lapioitavaksi...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!