Hae tästä blogista

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

23.10. Vesi on edelleen

alhaalla, mikä on korkeapaineen syytä. Itämereltä puuttuu ainakin 200 kuutiokilometriä vettä, joka on paennut Tanskan salmien kautta Pohjanmerelle. Kun puuttuva vesimassa tulee suolaisena vetenä takaisin, tuo se toivottavasti happea Itämeren hapettomiin syvänteisiin. Ja varmaankin saadaan myös turskia, pitkästä aikaa...

Näin alhaalla vesi ei kovin usein ole Hangossakaan...
Syksy on siis todenteolla tullut: Muutamana loppuviikon päivänä on myrskynnyt ja ollut kylmää; nyt tihuttaa ulkona jotain märkää, ei onneksi vielä kuitenkaan täällä räntää...
Pihan puista ovat kaikki lehdet jo tippuneet, joten nyt olisi aika haravoida osa lehtiä pois.

Alkuviikolla oli onneksi kumminkin vielä upeat, aurinkoiset kelit, kun lapset olivat syyslomalla. Mummi ja vaari veivät perinteiseen tapaan kaikki kolme koululaista Teijoon lomaviikoksi.

Minä kävin siellä keskiviikkona ja torstaina,ja molempina päivinä pääsin Teijon kansallispuistoon retkelle. Kyllä oli mieltä rauhoittavaa ja ruumista virkistävää kulkea kauniissa syyssäässä muutama kilometri metsässä ja pitkospuita pitkin suolla, jotta päästiin Matildajärven rannalle tulipaikalle makkaran paistoon.

Sieniä ja karpaloita ei tällä kertaa löytynyt kuin nimeksi, sillä kolmen viikon kuivuus on ottanut veronsa. Vaan mukava seura ja raikas luonto korvasivat pienen puutteen. Ensi vuonna sitten taas uudestaan nauttimaan...Hyvän sään aikana saatiin vene maanantaina nostettua trailerin päälle ja talviteloilleen telakalle. Eihän me sitä venettä nostettu, vaan Raineri nosturillaan sen siirsi merestä kuiville. Kapulla oli ollut vaikeuksia päästä Hangonkylän rannasta liikkeelle, kun vesi oli niin alhaalla, että köli otti pohjaan. Sama ongelma oli myös Koppnäsin niemessä, jossa hän ei meinannut saada SeijMeriä tarpeeksi lähelle rantaa. Vaan homma sujui kuitenkin lopulta oikein hyvin ja ennätimme vielä Lappohjaan Meringen telakoitumista avittamaan. Hommaa meillä vielä riittää, vaikka kaikki tavarat onkin jo veneestä tyhjennetty. Jannu tulee onneksi auttamaan veneen peitossa, sillä minä en kait muutamaan viikkoon saa rehkiä, kun minulta huomenna leikataan vasemmasta silmästä harmaakaihi.

SeijMer lasketaan trailerilleen; edelliskerran täällä syksyllä 11...

Meringe vedetty kuiville...
Alkuviikolla lenkkeillessämme näin vielä kukkivia kasveja...Saara opetteli kameran käyttöä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!