Hae tästä blogista

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Syyskausi alkanut

ja lomapurjehdukselta on kotiuduttu toista viikkoa sitten. Matka meni oikein hyvin ja s/y SeijMer on taas Suomessa ja kotirannassa odottamassa talvitelakointia. Matkakertomusta voi lukea sivulta http://seijmer16.blogspot.fi.

Syksy alkoi vilkkaasti, kun pian kotiintulon jälkeen kävimme purjehtimassa poikain kanssa. Lenni ja Matias eivät päässeet yön-yli -purjehdukselle, kun lauantaina oli liian kova tuuli. Yövyin kuitenkin poikien kanssa 2 yötä veneessä, ja heistä sekin oli jo ihan kivaa.  Merivesi ei mielestäni ollut erityisen lämmintä, vaan pojat uivat moneen kertaan veneestä.
Lauantaina pojat kävivät hajoittamassa Lennin vanhan puumajan ja leikkasivat puutarhamme pensasaitaa. Leikkuhomma jäi vähän kesken, vaan onneksi ihana naapurimme oli leikannut väliaitapensaan siistiksi, kiitos hänelle.
Lauantaina vietettiin muinaistulien iltaa (Forneldarnas kväll) ja kävimme saunan jälkeen rannassa katsomassa kokkoa. Kylän nuoriso oli leikkimässä vedessä, toivottavasti eivät polttaneet itseään.
Sunnuntaina mentiin sitten porukalla Kapun kipparoidessa käväisemään Tammisaaren Rödjanissa. Rantauduttiin satamaan siksi aikaa, että saatiin mukana olleet ruuat lämmitettyä ja syötyä. Valitettavasti tuuli ei taaskaan suosinut meitä, joten suuri osa matkaa jouduttiin koneistamaan.  Lenni oli paluumatkan Meringe-veneessä, joka näytti luovineen loppumatkan vastatuuleen, kun me puolestamme olimme silloin jo laskeneet purjeet. Matias ja Lenni kuitenkin taisivat olla tyytyväisiä viikonloppuun, ja sehän oli tarkoituskin

Kunnon purjehtijat...

Matruusi tarkkana ohjaamassa...

Nyt viikonloppuna oli Hangossa paljon erilaisia tilaisuuksia ja ohjelmaa.


Valitsin runsaasta tarjonnasta kaksi valokuvaukseen liittyvää.
Kävin ensin valokuvanäyttelyssä Kaupungintalon Galleriassa. Siellä oli mielenkiintoisella tavalla ripustettu Pohjois-Karjalaisia maisema- ja luontokuvia sekä mustavalkokuvia Rio de Janeirosta. Kuvaajina ovat Roger Nyqvist ja Göran Lindberg. Mielenkintoisia kuvia taas kerran...

Kolmatta kertaa järjestettävillä Hanko Fotofestival -luennoilla Kaupungintalon juhlasalissa vietin suuren osan päivää..

 Mielenkiintoisia luennoitsijoita ja paljon uskomattoman hienoja kuvia aiheesta Milloin luontokuvasta tulee taidetta?  Alla muutama esimerkki luennoitsijoiden tarjonnasta...Arki on siis alkanut, huomenna on pyykkipäivä. Vene on Hangonkylän laiturissa odottamassa telakointia. Toivossa on kuitenkin upea, lämmin syksy, jotta päästäisiin kerran vielä vesille.

Arkimietteitä taas viikon päästä, toivottavasti...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!