Hae tästä blogista

maanantai 20. lokakuuta 2014

Kaunis syysviikko on ohi

ja tänään on ollut sateinen ja tuulinen päivä. Vaan kuitenkin aika lämmin: toissa yönä käväisi täälläkin lämpötila nollan alapuolella, kun taas tänaä aamuna oli 10 astetta lämpöä.

Eilen nautimme siis mahdollisesti viimeisestä aurinkoisesta, lämpimähköstä syyspäivästä ja kävimme lenkkeilemässä taas Prediumissa; kyllä oli ihanaa ulkoilla.


Tänään on sitten ollut pyykkipäivä; peräti ekan kerran lomalta paluun jälkeen. Koko päivähän siihen tuhlautui, vaan nyt on taas kaikki vaatteet puhtoisina kaapeissa.

Näin syksyllä lehdet putoavat puista maahan.Eilen koivuissa oli vielä upeat kullalta hohtavat lehdet ja tänään ne kaikki lehdet ovat märkinä maassa. Ja aiheuttavat "lehtikelin", siis luikastuttavat mm. raitiovaunuja. Minäkin koin tuommoisen liukastumisen, kun astuin huolimattomasti asfaltilla olevien märkien lehtien päälle. Jalka lipesi, vaan onneksi pysyin pystyssä...


Olen lueskellut aina välilllä pilleriltäni vanhoja kirjoituksia, siis ladannut ilmaista luettavaa sellaisilta kirjailijoilta, joiden kuolemasta on yli 70 vuotta. Löytyvät  Projekti Lönnrotista Viimeksi lukaisin taas Juhani Ahon Lastuja. Nyt on menossa Lydia Koidulan Ojamylläri ja hänen miniänsä. Ja miten mukavaa vanhaa kieltä onkaan kuulostella, vaikka en ääneen luekaan...

Pihlajan marjat ovat tänä vuonna maukkaita; ja niitä on paljon...
2 kommenttia:

 1. Heips!
  Toivotan sinulle voimia ja kaikkea hyvää tulevaisuudessa!
  Terveisin Tellastiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... Kuvarikasta yksyn jatkoa sinullekin...

   Poista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!