Hae tästä blogista

torstai 13. kesäkuuta 2013

Arkisia mietteitä Burgista sadepäivän ratoksi


Täällä Saksassa on joitain erilaisuuksia koti-Suomeen verrattuna. Niistä jo joistain kerroinkin seijmer13.blogissani aiemmin.

Lisää erilaisuuksia:
  • täällä ei ole käsisuihkuja missään Wc-tiloissa
  • sängyissä ei ole petauspatjoja, vaan joustinpatja on pedattu joustoreunalakanalla. Kaupoissa ei sitten näyttänytkään olevan tavallisia suorareunaisia lakanoita myynnissä. Tosin olen katsellut vain Jyskin valikoimia täällä Burgissa.
  • netin käyttö on kallista; ainakaan minä en ole löytänyt ihan ilmaista Internet-yhteyttä. Kirjastossa taitaisi sellainen olla, vaan siinä ei ole parkkipaikkoja lähellä, joten siellä emme ole ”päässeet” käymään. McDonaldsissa on asiakkaille ilmainen tunnin nettiyhteys, vaan se tietenkin edellyttää asiakkuutta, eli on ostettava jotain. Niinpä olenkin monena päivänä nauttinut kahvin ja Apfeltaschen kahdella Eurolla netin kanssa. Gongstar-nettitikkuun ei kait saa ladattua Guthabenia (=käyttöaikaa?) kuin ostamalla uuden tunnuksen kaupasta 15/30 Eurolla. Olin jossain vaiheessa huomaavani netissä jonkun operaattorin tarjouksen, jonka voisi maksaa luottokortilla istunnon aikana. Vaan enpähän enää muista mikä ja kuka se oli… Puhelimellani pääsen tietenkin nettiin, vaan päiväkäytön raja tulee vastaan niin nopeasti, että se ei salli surffailua.

Vielä ihmettelen asiaa, jossa ei juuri ole poikkeusta suomalaiseen käytäntöön verrattuna. Nimittäin viinan himo; varsinkin halvan sellaisen. Tanskan Rödbyn ja Fehmarnin Puttgardenin välillä kulkee auto- ja junalautta monta kertaa päivässä; autolauttamatka taitaa kestää parikymmentä minuuttia. Ja heti saaren puolella satamassa on suuri proomu täynnä alkoholijuomia. Siis viidessä kerroksessa kaikkea mahdollista juomista halvempaan hintaa kuin naapurimaassa! Ja asiakkaita riitti; me siellä joukossa ihmettelemässä mokomaa alkoholi-ihmemaata. Koko ajan varastoon näytettiin rahtaavan uutta tanskalaista olutta, jota matkustajat sitten ostivat ja raahasivat takaisin kotimaahansa. Siis ihan kuin meillä Suomessa: Me matkustamme Tallinnan ja kannamme kotiin halpaa suomalaista olutta. Näyttää tuo väkijuomabisnes olevan kannattavaa kauppaa, vaikkakaan ei kait valtioille, jotka jäävät ilman alkoholiverotuloja.


Fillarit on jo valmiiksi tuunattu...

Juhannusruusut kukkivat jo viime viikolla...

Ruotsinpihlajankin kukinta on jo täysin ohi nyt, vaikka ei tssä kuvassa-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!