Hae tästä blogista

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tammikuu jo loppupuolellaan

ja päivän pituus tällä Hangossa oli tänään sunnuntaina 7 tuntia 7 minuuttia. Ja aurinko on paistanut mutamana päivänä pilvettömältä taivaalta. Talitintit ovat saaneet äänihuulensa jo ihan keväisiin säveliin, vaikka pakkaslukemat kertovat talven kiristäneen otettaan. Siis tällä viikolla on ollut tosi kylmää, jopa -20 astetta, joten pellettiä on kulunut rutkasti. Ja vaikka ne pelletit kolisevat kattilaan liki tauotta, niin pahimmillaan sisälämpötila on ollut vain 15,5 astetta. No, silloin oli polttoaine tilapäisesti loppunut ja kattila ennättänyt hieman viiletä. Onneksi tänään on ollut vain alta 10 astetta sitä pakkasta, joten kait tämä tästä.

Viime viikonloppuna en tainnut kirjoittakaan tänne mitään, sillä silloin jo "sivottiin nurkkia". 
Ollaan suunnittelemassa muuttoa ja sen takia pitää päästä eroon vuosikymmenien aikana kerääntyneistä, tai pikemminkin kerätyistä, ylimääräisistä tavaroista. Vaan on aika vaikeaa valita säilytettävät ja kierrätettävät...

Esimerkkinä valinnan vaikeudesta ovat mm. nuo kaksi nostalgista kahvipannua. Molemmat kuuluvat sarjaan moni kakku päältä kaunis, joten pois vaan, vaikka sydän märkänis... Vai kuinka?


Tämä on Finelin Punahilkka kahvipannu

Tämä on Pehtoorin pannu, suunnittelija Antti Nurmesniemi

Kävin alkuviikosta taas Malminkartanossa ja ajelin junalla yhden pysäkinvälin Kannelmäestä. Illalla satoi lunta ja pakkasta oli toistakymmentä astetta. Tyyni sää ja aseman rauhallisen näköinen valaistus saivat minut kaivamaan kameran laukusta sisätossujen alta. Automaattisilla ISO-säädöillä sain mielestäni aika onnistuneita otoksia Malminkartanon aseman tunnelista.


Ja täällä Hangossa ihailin ja kuvasin auringon valaisemia puita eilen lauantaina aurinkoisessa pakkassäässä.


Toivottavasti kaunis talvemme jatkuu yhtä kauniina vielä pitkään ennen tulevaa kevättä, jotta saamme nauttia kuivista, valkoisista hangista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!