Hae tästä blogista

maanantai 7. tammikuuta 2013

Tämän vuoden 2013 ensimmäinen

kirjoitus on tässä. Eipä paljon mitään, kun en juuri kuvatakaan ole ennättänyt, vaan järjestyksen vuoksi...

Se vuodenvaihde meni täällä Hangossa ihan sujuvasti. Vettä tihkutteli, joten ei ne raketit näkyneet, vaikka kuuluivat. Kuohuviiniä ei tarttenut kilistellä, sillä päivällä pakastimeen laittamani pullo oli umpijäässä; jäänee seuraavaan juhlaan. Sauna sentään oli kunnossa ja löylyt maistuivat vuoden viimeisille. Tänä vuonna ne sitten ovat maistuneet ihan viimevuotisille... siis hyville!

Espanjan lomalaiset palasivat Loppiaiseksi takaisin kotiin. Pojat olivat hieman harmissaan, kun piti kesken juhlien lähteä sieltä Fuengirolasta pois. Sinne olisi kuulema eilen saapuneet Itämaan tietäjät helikopterilla ja heittäneet tonnikaupalla karkkeja ja muita herkkuja. Ilman jäänti näytti todella harmittavan. Vaan kotona odottaneet joululahjat kyllä piristivät kaikkia lapsia


Tänään oli tilaisuus nauttia hyvästä musiikista. Vaikka kaikki eivät ehkä ole ihastuneita 20-30-lukujen musiikkiin, niin minä kuuntelin ja osin katsoinkin Max Raaben ja  Palast-orkesterin Berliinin konsertin uusintaa. Juutuubista löytyy hyviä videoita nautittavaksi! Tulen varmaan kuuntelemaan tätä loistavaa orkesteria useamman kerran, vaikka en menekään heidän konserttiinsa toukokuussa, kun he tulevat esiintymään Suomeen.

Eilisestä asti on ollut pakkasta. Reilu viikko sitä suojaa ja sadetta olikin, joten lumet ovat saaneet kyytiä oikein tosissaan. Mikä siis on hyvä asia, sillä nyt on taas uudelle lumelle tilaa, jos sitä vielä sattuu satamaan...

Aurinko oli noussut tänään täällä 9.25 ja laskenut 15.43. Päivän pituus oli siis 6 tuntia 18 minuuttia. Kun viime vuoden lyhin päivä oli 5 h 55 min. niin huomattavaa edistystä on tässä valoisuudessa tapahtunut. Jossain tuolla paksun pilviverhon takana on ollut valoisaa yli 20 minuuttia kauemmin kuin reilu 2 viikkoa sitten. Mihin me tätä vauhia ennätetäänkään; siis kevättä kohti...!

1 kommentti:

  1. Ihanan nostalgista musiikkia soittaa tuo Palast orkesteri

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!