Hae tästä blogista

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Lokakuu kääntyi jo lopuilleen

ja arkimietteitä kirjoittelen taas viikonloppuna. On se kummaa, että varsinaisena arkena en muka ehdi kirjoitella, vaan ehkä minulla on ollut muita puuhia. Ja niinpä onkin:
Viime viikon vietin Jpäässä ja Hesassa; kävin jopa "töissä" suunnittelemassa ensi viikon koulutuksia. Ja viime viikonloppuna minulla oli mieluisaa puuhaa, kun olin Hgin työväenopistossa valokuvauskurssilla. Opettelimme panoraama- ja HDR-kuvausta sekä teoriassa että upeassa säässä ulkona. Viikonlopun tuotoksia voit katsella tässä kansiossa.Tällä viikolla maanantaina satoi, joten silloin en oikein tehnyt mitään mainittavaa.

Tiistaina kävin Meri-Teijossa vierailulla ja suppiksia poimimassa. Ja tietysti kamera oli mukanani, jotta sain Matildajärvestä muutaman komean panoraaman.Kiva oli tavata pojanpoikia, jotka nauttivat syyslomasta mummin ja vaarin kanssa.


Ja koska nyt on jo syksy, niin vene oli tyhjennettävä kaikesta tavarasta, jotta sen voi tulevana maanantaina nostaa ylös. Hommassa hupenikin muutama päivä ennen kuin kaikki tavarat oli pakattu, kuljetettu kotiin ja pantu paikoilleen talvisäilöön. Vielä kuitenkin isopurje on kuivumassa tuossa olohuoneessa. Purje on niin iso, ettei se oikein muualla mahdu olemaan. Viikon päästä sen sitten voi pakata pussiin ja siirtää vintille odottamaan tulevaa kesää.

Tänään sunnuntaina on edelleen ollut kaunis, aurinkoinen päivä.

Vaikka se aurinko olikin taivaalla vain 10 tuntia, 9 minuuttia. Siis nousi vähän kahdeksan jälkeen ja laski jo 18 minuuttia yli kuusi. Ennätimme kuitenkin päivännäköön käydä fillarilenkillä Hangossa Täktomin tien varressa olevalla Neuvostomonumetilla (venäläisten muistomerkillä ja hautausmaalla).


Kotiin tultua jaksoimme vielä hakea lähimetsästä suppiksia. Tuoreista metsänkosteista on kiva tehdä kastiketta, vaikka kuivattuina suppilovahveroita onkin kaapeissa jo monta litraa.

Minä lähden huomenna taas Hesaan. Onneksi sieltäpäin tuli poika tilalleni, niin on miehellä kunnon apu veneen nostossa ja peitossa ensi viikolla. Vaikka eihän siitä kauaa ole, kun se purkkari vasta kuorittiin peiton alta.

ps. huomaathan, että punaisilla kirjaimilla olevat tekstit ovat linkkejä, jotka aukeavat uuteen ikkunaan. Ja kuvat saat suuremmiksi klikkaamalla niitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!