Hae tästä blogista

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Syyskuu jo pitkällä

enkä ole ehtinyt kirjoittaa pitkään aikaan. Siis kun olen ollut muualla kuin "oikeassa kodissa", niin en ole ollut oikein nettiyhteyden päässäkään. Vaikka eihän netin puuttuminen estä kirjoittamista...
Olen menneinä viikkoina ehtinyt mm. opiskelemaan (alustavasti) verkkokurssin tekoa Hämeenlinnassa. Mielenkiintoista oppia vielä jotain uutta, vaan ehkä aikaa pitäisi olla tällä iällä jo enemmän uuden asian käytäntöön soveltamiseen. Hämeenlinnassa ennätin katsastaa osan AR Häme '11 -näyttelystä Teokset Taivasalla '11.


Järvenpäässä oli Maa elää -tapahtuma kuun alussa.
Käsitöiden ja kukkien lisäksi tarjolla oli lähituottajilta ja kauempaakin mm. jauhoja, vihanneksia, juureksia, hunajaa ja paistettuja muikkuja.

Hieman kävelykadusta erillään oli tärkeää asiaa:

Rantapuiston kentällä saattoi kokeilla polkupyöräilyä taitoajoradalla ja Liikenneturvan osastolla pyörähtämistä ympäri autolla. Siis sitä, miten turvavyöt pitävät autossa olijan paikoillaan, vaikka ajoneuvo pyörähtäisi ympäri. Kymmenet pyörähdysautoa kokeilleet ovat nyt entistä vakuuttuneempia turvavyön käytön välttämättömyydestä.
Tässä linkki pyörähdysauto-videoon.

Ajellessani eilen tänne Kaakkois-Suomeen näin pitkästä aikaa Ahvenkosken voimalaitoksen ohijuoksutuksen. Siis Kymijoen läntisimmästä haarasta osa vedestä laskettiin kuohuvana koskena sen sijaan, että vesi menisi vain viereisen voimalaitoksen turbiinien kautta mereen.Eikä näin syksyllä ole viikkoa ilman sienilöytöjä. Valitettavasti ne löydöt nyt ovat toisella kortilla kaukana täältä puhelinyhteysnetistä. Joten niistä joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!