Hae tästä blogista

torstai 19. toukokuuta 2011

Arkea viikonlopun jälkeen.

Viime viikonlopun vietin Pietarissa. Torstai-iltana lähti Prinses Maria Makasiiniterminaalista kohti Pietaria. Perjantaina pääsimme suoraan laivarannasta kiertoajelulle; tosin vasta pitkähkön bussin odottelun jälkeen. Ja kierros oli mielenkiintoinen: Kaupungin keskusta ja tärkeimmät nähtävyydet tulivat tutuiksi, joten niihin oli myöhemmin helppo palata omatoimisesti.
Perjantain-iltana osallistuin myös jokiristeilylle. Veneemme ei kylläkään päässyt pienimmille kanavilla, koska vesi oli tosi matalalla ja Nevan lisäksi näimme vain Fontanka-joen rantoja Nevski Prospektille asti.


Lauantaina oli mahdollisuus päästä Pietarhoviin, vaan minä skippasin sen reissun. Sen sijaan kävelin iltapäivällä hotellilta Nevan rannalle. Tällä parin kilometrin matkalla tutustuin mm. Novgorovin markkinoihin, Stollen kahvilan piirakoihin, kiinalaisiin kadun kivettäjiin sekä Verikirkkoon ja Iisakin kirkkoon; kirkkoihin tosin vain ulkopuolelta.
Lauantai-iltani kului Nikolain teatterissa kuunnellen ja katsellen Folk Showta.
Sunnuntaina pääsimme tutustumaan Eremitaasiin tai talvipalatsiin vai mikä se suuri komea rakennus nyt olikaan nimeltään. Muutaman tunin kierroksen jälkeen oli vielä 4 tuntia aikaa omatoimiseen retkeilyyn. Se sujuikin tuttavapariskunnan kanssa mukavasti kävellen ja mm. Stollen kahvilasta tuliaispiirakkan ostossa.

Paluumatkalla aterian jälkeen oli erityisen kiinnostavaa katsella maisemia leppeässä illassa laivan keulasta. Väylä näytti olevan melko kapea ja Kronstadtin patoluukut tosi isoja.

Pietarin kuvia löydät picasaweb albumeistani: Perjantain kuvat, lauantain kuvat, sunnuntain kuvat
Katso myös kotisivuani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!