Hae tästä blogista

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

22.3.2015 Melkein takatalvi

tai siis siltä tuntuu, kun ulkona on pakkasta ja kova, hyytävä tuuli. Vaan eihän kyseessä ole kuin normaali ilmiö maaliskuussa, tuo aikaiselta vaikuttanut kevätsää vain on sotkenut ajatuksiamme ja tuntemuksiamme.

Viikko sitten pöytäkoneeni verkkokortti hajosi, joten en päässyt nettiin kuin läppärilläni. Samalla sain modeemin WLAN-toiminnan toimimattomaksi. Onneksi Jannu tuli meille viikolla ja laittoi taas kerran koneet kondikseen. Saatiin Tildulta uusi modeemi, joten langatonkin netti taas toimii. Pöytäkoneen remontissa tosin piti tehdä kompromissi; Jannu otti äänikortin pois, jotta sai verkkokortin asennettua. Kait minun on syksyllä sitten hankittava uusi konekokoonpano, kun nykyisestä korttipaikat loppuvat; onhan se Jannun entinen masina jo kait 8 vuotta palvellutkin...

Tein hyvää herkkua ajatuksenani, jotta miehelle on terveellistä naposteltavaa. Vaan eihän tuo lehtikaalisipseistä välittänyt, joten sain itse syödä nuo rapeat herkut.Viikolla, kun oli lämmintä ja aurinkoista, niin pihallamme nousivat maasta ensimmäiset krookukset. Premiumin lenkillä näin myös ensimmäiset lumikellot. Turhan aikasessa ovat nuo kukat, kuinkahan kestävät tämän kylmän?


Nyt viikonloppuna osallistuin Kameraseurassa Mikael Rantalaisen pitämälle Maisemakuvauskurssille. Eilen lähdettiin parin tunnin teorian jälkeen maastokäynnille Suomenlinnaan. Siellä Mikael jakoi ryhmämme kahtia ja kävi käytännössä jalustan ja kameran kanssa läpi maiseman kuvauksen käytännön toimet. Sitten kuvattiin, minäkin jonkin aikaa, vaan kun kylmä kangisti kädet ja tuuli kaatoi jalustan, niin lähdin Saaran 7-vuotissynttäreille ja jätin muun porukan odottamaan auringon laskua.

Vähän pliisut on värit, kun aurinko paistoi liki pilvettömältä taivaalta...

Eilen tulikin lenkkeiltyä ihan kunnolla, kun saarikävelyn lisäksi talsin tungoksessa Kauppatorilta Kamppiin ratikalle. Hesassa oli joku Food Street -tapahtuma,jossa oli paljon väkeä mutta sitä en enää jaksanut kuvata saati osallistua siihen.


Harjoituskuva Suomenlinnasta...

Huomenna sitten saan taas uusia kokemuksia...


2 kommenttia:

  1. Suomenlinna on upea paikka. Minun äitini on perheineen asunut siellä 40-50 luvulla. Silloin se oli vain armeijan käytössä ja sinne ei muut päässeet, piti olla kulkulupa. Pappani oli siellä kapiaisena ja mamma oli armeijan keittiössä töissä, hän jakoi myös postia saarella ja oli kesäkahvilassa kesäisin töissä. Olemme monet kerrat retkeilleet jo edesmenneen mammani kanssa siellä. Oli mielenkiintoista kuulla kaikkia kertomuksia vanhoista asioista saarella. T: Rintasyövän sairastanut 44- vuotias kolmen lapsen äiti Hirvensalon saaresta Turusta.

    VastaaPoista
  2. Kivat muistot sinullakin on Suomenlinnasta. Mieheni on viettänyt varhaislapsuutensa tuolla saarella myöskin ja olen kuullut monista pikkupoikain leikeistä Suomenlinnassa 40-luvun lopulla ja 50-luvun alussa.
    Onneksi olet jo sairastanut rs:n, joten olet terve, kunnes toisin todistetaan ja toivottavasti ei...

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!