Hae tästä blogista

sunnuntai 20. marraskuuta 2022

lunta tulvillaan

 on ainakin vielä nyt meitin ympäristö. Kävin äsken laittamassa auton piuhan päähän, kun huomenaamulla on lähtö silmänpohjan kuvaukseen Tammisaareen ja hämmästyin, kun auton päällä oli liki 10 sentin lumikerros. Olin päivän mittaan käynyt muutaman kerran lakaisemassa rapun edusta, jossa oli ehkä 1-2 senttiä lunta, joten tuo suuri lumimäärä todellakin yllätti minut. Pitääpä huomenna varata kunnolla aikaa auton putsaukseen, varsinkin kun en ole lainkaan varma, onnistuinko laittamaan lämmityskellon oikeaan aikaan lämmittämään.

tältä näyttää pihan puolella sunnuntaina illan suussa...

Viikolla oli pitkästä aikaa taas "ohjelmaa". Maanantaina keuhkolääkäri kirjoitti minulle lähetteen ultraan ja mahdollisesti neulanäytteen ottoon syyskuun kuvauksessa havaitun selän tiivistymän johdosta. Radiologin lausunto oli aiemmin jäänyt lääkäriltäni huomaamatta, vaan nyt se tulee tiistaina hoidetuksi. Muutoin keuhkokuvat otetaan vasta vuoden päästä.

Saatiin influenssarokotukset, eikä kummallekaan meistä ole tullut mitään erityisiä tuntemuksia pistoksen jälkeen, hyvä. Kävin tk-hammaslääkärissä tarkastuksella, kuten 2 viikkoa sitten oli sovittu. Koska suuni oli edelleen rikki (ja on vieläkin), kirjoitti tämä tk-lääkäri lähetteen hammasklinikalle Meilahteen. Saapa nähdä, milloin kutsu tulee; saattaapa keretä suu parantua itsestään ennen kutsua...

Torstaina tapasin Helsingissä pitkästä aikaa v. 69 ylioppilastovereitani. Kävimme syömässä ravintola Oliviassa rautatieasemalla sekä Kansallisteatterissa katsomassa esityksen Timo Tuominen avec Jacques Brel. Näyttelijä oli suomentanut Brelin chansoneita ja esitti ne eläytyen lauluunsa.



Olivia on entisessä lipunmyyntihallissa Helsingin päärautatieasemalla...

Hesan reissulla käväisin myös lapsenlapsia tapaamassa Malminkartanossa ja samalla sain annettua onnitteluhalauksen pojalleni. Lahjaksi hän sai "Minun maailmani" -kirjan, johon oltiin aikoinaan täytetty tietoja ja muistoja hänen kehityksestään. Hävettää tunnustaa, että minulla on aina ollut huono käsiala ja nyt pojallani näytti olevan vaikeuksia lukea kirjan merkintöjä Saaralle. Olisi ilmeisesti pitänyt aikoinaan keskittyä kunnolla kaunokirjoituksen opetteluun 😄... 

Tämä viikko 46 loppuu tähän Tuomiosunnuntaihin, ja ensi sunnuntaina on jo 1. adventti; joulu lähestyy...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!