Hae tästä blogista

maanantai 15. toukokuuta 2017

14.5. Äitienpäivänä

iloitsen kanssanne, jotka olette äidin lapsia. Ja onnittelut kaikille äideillekin...

Vappu siis tuli ja meni; onneksi Vapunpäivänä ilma lämpeni siihen aattoonsa verrattuna. Lenkkeilimme, nyt kahdestaan, taas rannassa ja nautimme kauniista, jopa taas keväisestä säästä.

Viime kevääseen verrattuna nyt ei monia merkkejä varsinaisesta keväästä kuitenkaan luonnossa ollut.

Vain ohikukkinut pajunkissa ja  muutama leskenlehti...
Keskiviikkona minulla oli taas asiaa pk-seudulle. Ensin kävin lymfahoidossa Tammisaaressa ja sitten ajelin Järvenpäähän. Tapasin siellä veljeni, joka oli taas tullut kouluttamaan koiria.

Ennen iltaa ennätin pitkästä aikaa käydä kävelyllä Jäken keskustassa. Kävin kuvaamassa ölyvärimaalauksia kotimaan kasvoista eräässä kahvilassa ja katsastin uudestaan myös purettavan Perhelän korttelin graffiitit. Opettelin myös katukuvausta ja sitten menin ihailemaan Tuusulanjärven Rantapuistoa.

Torstaina pääsin tutustumaan Järvenpään uuteen sosiaali- ja terveyskeskukseen, JUSTiin. Siellä oli hyvinvointipäivä 75-vuotiaille ja minä olin Liikenneturvan standilla aiheenani ikäihmiset liikenteessä. Läheskään kaikki kutsutut 75-vuotiaat eivät paikalle saapuneet, vaan ihan mukavat jutut sain aikaseksi monen ikäihmisen kanssa.

Perjantaina palasin kotiin ja huomasin auringon lämmittäneen pihaa niin paljon, että poimin kimpun narsisseja maljakkoon, jotta niistä olisi iloa silmälle. Ne kasvavat takapihalla pensaan suojassa niin, että niitä ei sisältä näe ollenkaan.


Lauantai taisi mennä siivotessa sekä kaupalla käydessä, ja sunnuntaina kävelimme kolmestaan rannan kautta Prediumiin perinteiselle kevään avaus -kaljalle. I oli lomalla, joten joimme ominemme pullot olutta suojaisalla verannalla ja muistelimme samaa tilaisuutta vuosi sitten. Silloin teimme tuon keikan vappuna ja ilma oli todella paljon lämpöisempi kuin nyt viikkoa myöhemmin.

Nyt oli jo kuvattavia kukkia matkan varrella ja rannassakin, vaan ei vielä koivussa silmujen alkujakaan. Purjeveneen näimme seilaavan täysin purjein pohjoisen puolen myötätuulessa kohti etelää, Muutama viikko sitten olimme bonganeet  samaisella reitillä vain mastonkantoveneen...
Arki koitti taas maanantaina ja minä kävin käsittelyttämässä käsivarteni Tammisaaren sairaalan lymfaterapeutilla. Samalla hän otti mitat käsistäni uusia painehihoja ja -hanskoja varten. Eivät minun käsivarteni onneksi kovin turvoksisia ole, vaan hihoja ja käsineitä on käytettävä ennalta ehkäisemään turvotusta silloin, kun joudun käsilläni tekemeään jotain raskasta ja staattista.


Samalla reissulla hain uuden kuitukaista -päätelaitteen Karjaan Puhelimen konttorista Tammisaaresta. Soneran laajakaistasopimus oli päättynyt kuun vaihteessa ja pian meiltä oli katkennut nettiyhteys. Olin tilannut Oma kuitu -kaistan ja se yhdistettiinkin yllättävän nopeasti jo heti maanantaina. Se ei kuitenkaan päästänyt koneitamme nettiin ja paikalle luvattiin tiistaiksi asentaja ihmettelmään tilannetta. Maanantaina satoi muuten taas räntää ja rakeita; ei onneksi kovin paljoa ja vain rajattuja kuuroja. Sen verran sade kuitenkin teki hallaa, että Särkynyt sydän -kasvin versot ovat näyttäneet palentuneen...Tiistaina asentaja tuli jo aamupäivällä ja mittaili moneen kertaan yhteyksiä, vaan eivät ne pelittäneet. Muutaman puhelun ja jakokeskuksessa käynnin jälkeen hän kuitenkin onneksi sain nettiyhteyden toimimaan. Soneran asentajat olivat aikoinaan tehneet jonkin liitoksen jollain omalla tavallaan, eivätkä olleet merkinneet sitä asennuskaavioon.

Onneksi yhteys rupesi toimimaan, sillä olin ilmoittautunut "Mastering the Art of Layers in Photoshop Elements" webinaariin osallistujaksi.  Seurasin netissä vajaan tunnin suoraa esitystä PSE 15 käytöstä; homma oli ihan mielenkiintoista ja opettavaistakin, vaikka minulla on PSE versio 10. Vaan sitten selvisi, miksi ilmainen oppitunti oli järjestetty: ohjelmassa seurasi varttitunti mainostusta Photoshop Elements 15 -ohjelman opetusvideoista. Ja ne olisi kaikki saanut nyt tarjoushintaan bonuksineen kaikkineen. Vaan enpä enää kuitenkaan ole PSE:n käytössä ihan aloittelija, joten jätin hankinnan väliin.

Kello 18 olin Lauttasaaressa Sinbad -pursiseuran laiturilla valmiina lähtemään Purjehdukselle kahvelikuunari Joanna Saturnalla. Retki oli NaPs:n eli Naispurjehtijat ry:n järjestämä ja ensimmäinen yhdityksen tilaisuus, johon osallistuin. Meitä oli matkalla kymmenkunta matkustajaa ja laivassa neljä ja puoli miehistön jäsentä. Matkustajat pääsivät osallistumaan purjeiden nostoon ja minä vain kuvasin maisemia ja tilanteita.


Matkalla Helsinkiin satoi räntää monet kerrat ja merellä ollessamme näkyi uhkaavia pilviä vähän jok puolella. Me saimme kuitenkin purjehtia auringonpaisteessa koko kometuntisen reissun ajan. Oli ihan mukava kokemus ja mieleenpainuva reissu.
Keskiviikkona vierailin Helsingissä Design museossa entisten yo-luokkatovereitteni kanssa. Mielenkiintoisinta taisi olla näyttely 100 esinettä Suomesta.  Näyttelyyn oli valittu yksi esine jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Esineiden tarinat kertovat suomalaisuudesta niin arkisin, teollisin, innovatiivisin kuin humoristisin esimerkein. Suosittelen...

Näyttelukäynnin jälkeen menimme syömään Vapiano-ravintolaan., jolla on oma, muista poikkeava konseptinsa. Ja eipä meikäläisen tarvitse mennä sinne toista kertaa, sillä se konsepti ei nyt aivan vastaa sitä, mitä me aikuiset ihmiset ravintolakäynniltä odotamme. Siellä joutuu siis jonottamaan "kokkijonossa", jotaa saa tilattua sitä ruokaa, mitä haluaa. Kokki sitten tekee sen annoksen saman tien. Sitten vain vaellat tarjottiminesi yläketan syömään. ai niin vielä piti hakea juomt alakerran baarista ja kanr nekin sinne yläkertaan jne. Ihan hyvä ruoka, kiitos, vaan ei enää sinne toiste...

Torstaina kävimme Eskon kanssa morjestamassa SPEKin koulutspäällikkö Riittaa, joka jää pian eläkkeelle. Olipa mukava pitkästä aikaa vaihtaa kuulumisia, olenhan Eskon kanssa ollut jo muutaman vuoden poissa Tieturva-koulutusmaailmasta.

Yöksi menin Malminkartanoon, jossa tutustuin Boltsiin, uuteen perheenjäseneen. Whippet on mukavan tuntuinen koira, jota varmaan juoksutetaan tarpeeksi, koska perhe muutenkin harrastaa juoksemista, ainakin emäntä liki kilpailumielessä.

Perjantaina toin tulleesani Kapulle apumiehen Espoosta, sillä minusta ei nykyisin ole juuri apua veneen kevätkunnostuksessa. Lienevät saaneet nyt viikonloppun aikana lakattua oviluukut ja poistettua veneen talvipeiton. Minä pesin eilen, lauantaina, pyykin lisäksi veneen lepuuttimet/fenderit ja tänään vahasin ne. Ompelin niihin myös uudet suojat, sillä satojen sulkujen jälkeen entisistä ei ollut jäljellä rihmaakaan...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!