Hae tästä blogista

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

21.2. Ystävänpäiväkin meni jo

enkä siis näemmä viime pyhänä ole kirjoittanut tänne mitään. On se kumma, kuinka aika kiitää, jotten oikein meina mukana pysyä.  Oulusta selvittiin mukavasti junaillen pois, kun ensin kurssin jälkeen oli käyty kyläpaikassa synttäreitä viettämässä...Tapasin myös paikkakuntalaisia vertaissiskoja, kun kävin syömässä heidän kanssana Sokeri-Jussin kievarissa. Metka nimi kehutulla ravintolalla. Kiitos Siskot tapaamisesta!Venemessuilla tuli taas käytyä; nehän ovat kuulema meitin veneilijöiden kevään avaus. Ei ollut minulla kameraa mukanani, vaan eipä siellä paljoa ollut kuvattavaakaan; tai siis meille ei juuri mitään uutta mielenkiintoista. Vaan tulipahan käytyä.

Samalla reissulla opiskelin päivän tulityökurssinjohtajien kertauspäivässä uutta aineistoa. Nythän tämän vuoden alusta tulityö- ja kattotulityökurssit on yhdistetty ja aineistot myös, joten kertaus oli tarpeen.
Kun olin junalla liikkeellä, niin Tikkurilan asemalla näin komean taivaan:Päivä on nyt pidentynyt niin, että aamuisin on jo aivan päivä, kun heräämme. Valoisasta ei välttämättä joka aamu voi puhua, sillä sää on ollut taas muutaman päivän tosi harmaa, suojainen ja lumisateinen. Tänään aurinko oli noussut Hangossa jo klo 7.50 ja laski klo 17.35, joten päivällä oli pituutta 9 tuntia 45 minuuttia. Ja kun vielä ensimmäiset kiurutkin on tavattu Suomessa, niin alkaa kohta ennustella kevättä.

Lumentulosta alla muutama kuva Lappohjasta. Kuvattu tosin jo 5.2.

lumisade on sakea, siksi japanilaiset juoksevat suu auki...

Siististi ajettu...

Oulussakin satoi lunta, ja vettä, ja räntää. Oli tosi liukasta, ja tosi sohjoista, ja tosi märkää. Lenkkeiltiin kuitenkin ja käytiin mm. Oulun torilla ihailemassa veteen rakennettua teatteritaloa ja kirjastoa.


Oulun kirjasto, takana teatteri

Näkymä Oulun Oppimestarin hotellihuoneen ikkunasta räntäsateeseen...
Tämä viikko onkin sitten muutoin kulunut sisätiloissa, kun meillä on ollut talven eka nuha, oikein kova sellainen. Onneksi taitaa olla jo pian ohi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!