Hae tästä blogista

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

17.1. Ulkoiluilmat jatkuvat

aivan ihanina. Kovimmat pakkaset hellittivät ja ulkona on tarennut oikein mukavasti. Tänäänkin ulkoilimme, ensin porukalla kyläkierroksella teitä myöten.


Punainen talo koulun luona
Satamatietä

Tenbergintietä

Sitten lähdin yksin melkein umpihankeen kameran kanssa. Pakkasta oli vain nelisen astetta, aurinko paistoi, eikä tuuli häirinnyt. Kävelin Prediumiin johtavalle metsäpolulle ja ilokseni huomasin, että joku oli kävellyt sitä myöten koiran kanssa. Ei ilmeisesti tänään, vaan eilen, ennen viime yön lumisadetta.


Pääsin kuitenkin kahlaamaan nilkkoja myöten ylettyvässä pakkaslumessa sinne asti, minne olin suunnitellutkin meneväni. Olen nimittäin tuolta polulta, tai entiseltä tieltä, monasti kulkiessamme kuvannut polun erään tunnelimaisen kohdan. Minulla on siitä kuvia eri vuodenaikoina, paitsi ei ollut talvelta.   Vaan nytpä on!
Alkuviikolla oli huonot ajokelit, kun lunta satoi niin paljon. Onneksi tiistaina oli keli jo niin paljon parantunut, että saatoin turvallisesti ajella pääkaupunkiseudulle.
Ajoin ensin Järvenpään Vanhankylänniemeen. Siellä on vireä kahvila, Uusi Vanhis, jossa kahvittelin  ja söin ensin makoisan piirakkapalan. Jälkkäriksi tilasin Churroja suklaakastikkeen kera. Normaalisti ne tarjotaan kaakaon kera, kuten Espanjassakin, vaan jätin kaakaon väliin. Vanhiksen churroksien hinta sen kaakaon ja suklaadipin kera on 6 euroa, joten kannatti maistaa, kun Espanjan reissuilla ei niitä tullut syötyä.

Kävin Pasilassa Ylen studiotalossa seuraamassa eilisen Uutisvuodon nauhoitusta. Jari Tervoa tuuraamassa oli Tapio Liinoja ja hänen vieraanaan oli dekkarikirjailija Reijo Mäki. Stan Saanilan vieras oli Katja Ståhl, joka vaikutti hyvin sanavalmiilta. Nauhoitus kesti noin 72 minuttia, ja eilen sitten näin, miten tuottaja oli leikannut ohjelman puoleen tuntiin. Minä en kyllä siitä suunsoitosta olisi pystynyt saamaan puolta tuntia esitettävää ohjelmaa!
Minua on viime vuosina ärsyttänyt suunnattomasti, millainen ala-arvoisten vitsien ja suunsoiton näyttämö tuosta jo 18 vuotiaasta Uutisvuodosta on tullut. Ja nyt huomasin, että koko se nauhoitusaika oli samanlaista höpöttämistä; joten tilanne ei kohdaltani ainakaan parantunut...

Kuvauskävelyllä käväisin myös taas kerran pienvenesatamassa. Salmi Lappohjan ja Ekön saaren välissä on jo jäätynyt ja siitä on jonkun aikaa kuljettu jäätä myöten saareen. Vaan nyt huomasin jäällä olevan vettä, ilmeisesti vesi on nousussa.
En kuitenkaan kastellut jalkineitani, vaikka kotiin päästyäni sukat olivatkin päältä varpaista märät. Taitaa mummon perintö tulla matkansa päähän; vaikka noilla kengillä ei ole vielä ikää kuin 20 vuotta...


 Tänään oli myös paljon lintuja bongattavana. Näimme puluja, harakoita, varpusia ja tikkoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!