Hae tästä blogista

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

19.4. Vaalipäivä on illassa

ja nyt kertovat ja ennustavat jo tuloksiakin. Minä en tänään äänestänyt, sillä olin äänestänyt ennakkoon jo viime tiistaina. Olisin toki tänäänkin ennättänyt, vaan tällaista aikataulua en vielä silloin tiistaina tiennyt . 
Menimme nimittäin eilen Miehikkälään ja olimme iltapäivällä katsomassa Haminan kansalaisopiston Purhon näytelmäpiirin esittämää näytelmää. Näimme loppuunmyydyn katsomon kanssa Naurava kylä –näytelmän viimeisen esityksen. Esityksiähän oli ollut aiemmin jo 13 kertaa, joten aika urakka oli näytelmäpiirillä taas ollut. Näytelmä oli tälläkin kertaa ihan mukavaa katseltavaa, kuten joka kevät on ollut.

Eilinen ajo uutta Hamina Koskenkylä moottoritietä pitkin oli sujuvaa, kunnes huomasin Summan risteyksessä, että sieltä ei enää päässytkään kääntymään Lappeenrannan suuntaan. Kuski pysyi rauhallisena ja kääntyi käskystäni Husulan risteyksestä. Vaan oikeastaanhan meidän olisi pitänyt vaan ajaa uutta tietä pitkin kohti Pietaria ja poistua kantatielle uuden tunnelin jälkeen. No, perille tietenkin pääsimme, vaikka olinkin hetken poissa kartalta, sillä olin vain repsikkana. Siis sekoilustani huolimatta pääsimme perille.


Muutoin viikko on sujunut melko totuttuun tahtiin. Muutama yö Jpäässä ja muutama Malminkartanossa. Uutta oli, että kävin kuuntelemassa yhden korttikurssin. Eikä se kuuntelu hukkaan mennyt, sillä pystyin neuvomaan uutta kurssinjohtajaa, jotta hän ensi kerralla saattaa pitää vielä paremman kurssin.

Jpäässä on nyt taloyhtiön piha putsattu hiekoista. Meteli oli vaan karmea, kun huoltomies käytti lehtipuhallinta. Otin malliksi pienen pätkän videota, jonka voi katsoa Youtubesta.


Ostin uutta vessapaperia, tällä kertaa Lidlistä. Olipa käytännöllinen pakkaus. Ei tarvinnut repiä muovia väkisin rikka, vaan kuvista näkyy, kuinka kätevästi pakkauksen saa auki ja rullat käyttöön.
Olen nukkunut täällä Jpäässä yli 20 vuoden ajan vanhassa vesisängyssä. Nyt en enää uskaltanut riskeerata vesipatjan kestävyyttä, vaan perjantaina tyhjensimme vedet mahdollisimman tarkkaan patjasta. Nyt pitäisi ostaa uudet patjat ja saada se entinen painava muovinen patjapussi pois…


Tänään syötiin Miehikkälässä ennen kotiin lähtöä erinomaista hirvestä tehtyä ”karjalan paistia”  ja se oli tosi maukasta ja hyvää. Jpäähän päästyäni minulla oli kuitenkin taas nälkä, joten lämmitin verilettuja voissa paistinpannulla. Päälle laitoin pippurileikettä ja sulatejuustoa, ja pian oli maha taas täysi hyvää ja ravitsevaa ruokaa.


Ja onhan siinä päällä päärynääkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!