Hae tästä blogista

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Sateinen sunnuntai

Nyt on pitkästä aikaa ulkona sateinen ilma. Lumien lähdettyä maa kaipaa kosteutta, joten ollaan iloisia tästäkin luonnonilmiöstä.

Tiistaina meinäsi yllättää takatalvi. Lappohjassa paistoi aurinko, kun lähdimme Hankoon aamupäivällä. Vaan jo puolessa välissä matkaa ajoimme lumisateeseen ja se sade jatkui muutaman tunnin ajan. Onneksi lumi suli maassa, mutta kirjaston edessä olevan männyn oksille sitä hetkeksi hieman jäi, kuten tuosta kuvasta näkyy.
Keväällä viherpeukaloiset odottavat malttamattomina, koska pääsevät puutarhaansa töihin ja haravoimaan, leikkaamaan, kuoputtamaan, kylvämään ja istuttamaan.

Meidän puutarhaan voisi tulla tekemään ainakin noita paria ensimmäistä hommaa. Me kun emme ole mitään maaihmisiä, niin puutarha ei kuki meidän kättemme kosketuksen takia.Ja siltä varalta, että kukaan ei tule tuota siistimishommaa tekemään, niin mitä noille puskille (tai mitä ne nyt lienevätkään), pitäisi tehdä. Pitääkö ne leikata alas ja ihan, vai vaan vähän...

Mitä noille pitää tehdä?

Mikä tämä kasvi on?
Viikolla lenkkeilimme taas, muistaakseni 4 kertaa. Ja yksi lenkki tehtiin lisäksi autolla: Kävimme Karjaalla AD-CENTERIN kevätriehassa makkaraa syömässä ja navigaattorin karttoja päivittämässä.
Samalla reissulla teimme pienen tutustumiskierroksen Karjaan ympäristöön, käväisimme mm. Svedjaträsketin rannassa, jossa P. oli oppinut uimaan. Hän oli asunut ratavartijan mökissä joskus muinoin, lapsena ollessaan. Minulla oli kamera mukana, joten muutama kuva viehättävän rauhallisesta lammanrannasta lienee paikallaan:

Entinen ratavartijan mökki Svedjaträsketin rannassa Karjaalla
Pääsimme grillimakkaran makuun toisenkin kerran, kun lenkkeilimme Prediumiin, jossa lauantaina oli Premarinin kauden avajaiset. Siellä join myös kupin kahvia donitsin kera, P. osti antifouling maalia tarjoushintaan ja kaikki ostimme bensakanisterit vain Eurolla kappale. Kyllä kannatti, kun säästöä tuli kympeittäin...

Prediumin kesämökkikylässä olen aiemmin kuvannut kasvin, jota en tunnista. Tunnetko sinä?
1 kommentti:

  1. " viimeisessä kuvassa on varjoyrtti. Ihana ikivihreä kasvi, joka paljastuu lumen alta heleän vihreänä ja valmiina kukoistamaan." Kiitos vastauksesta, nyt tuo tiedetään...

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!