Hae tästä blogista

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

12.2. Kevätlämpimiä odotellessa

pitää tyytyä vielä tänään suht' pilvisen tuuliseen -0-keliin.  Tulevalle alkuviikolle on ennustettu yllättävän lämmintä ilmaa, jopa huhtikuisia lämpötiloja. No, jää nähtäväksi, mitä huomenna saamme.Tänään lenkillä puolen päivän aikaan ei aurinko varsinaisesti häirinnyt, kun vain osittain oli näkyvillä.

Meri pitkälti jäässä ja puolipilvistä oli tänään sunnuntaina...
 Mennyt viikko alkoi aurinkoisena ja ulkoilukeli oli tiistaina mitä mukavin. Kävin rannassa yksin lenkillä, sillä miehet jatkoivat innostuneina puutöitä P:n pajassa. Ja tulihan sieltä valmistakin: sain komean ja käyttökelpoisen pallin, vai olisko tuo jo jakkara.






Tiistain auringossa oli rantajäällä kalannarraajia, ja saaliinaan oli kuulema vain simppuja ja norsseja yhden hauen lisäksi. Vesi oli taas alhaalla, kait 35 cm miinuksella.



Alkuviikolla oli vielä vapaata vettä...

 Keskiviikkona olikin sitten jo kunnon pakkanen ja meri alkoi jäätyä. Käväisimme Hangon rannassa jumpalle mennessämme ja kuvasin panoraaman makasiineista.



Asahi-liikunnan jälkeen käväistiin Alan's kahvilassa nyt jo perinteiseksi muodostuneella jumppakahvilla. Siellä on edullisen kahvin ja pullan lisäksi mukava tunnelma. Kahvilan pihalta näkyy uusien talojen lomasta meri oikein kivasti.

Alan's cafe on Villa Ormannin talossa

Merenranta näkyy kivasti uusien talojen välistä...
 Torstaina ja perjantaina olikin sitten sen verran pakkasta, että en ulkonä käynyt kuin postilaatikolla.  Ehkä olisin tarennut oikein lenkillekin, vaan en yksin viitsinyt lähteä edes kameraa ulkoiluttamaan, kun aurinkokaan ei paistanut.
Eilen, lauantaina, oli pakkanen jo hellittänyt muutamaan asteeseen niin, että tutulla kokoonpanolla lähdimme kävelylle. Tällä kertaa vuorossa oli  Kirkon lenkki vastapäivään. Käväisimme samalla rannassa ihmettelemässä alhaalla olevaa vedenpintaa, joka nyt oli jäätynyt salmenkin kohdalta. Minulla ei ollut kameraa mukanani, joten lenkin jälkeen otin I:n kyytiin, kävimme Tammisaaressa kaupoilla ja sitten ajoin takaisin rantaan kuvaamaan. Miesten puutyöpajassa kun oli touhu päällä, niin saivat rauhassa harrastaa, kun I oli minun seurassani. Heillä oli tekeillä säilytyslaatikko kierrätysmateriaalista parvekkeelleni. Esittelen sen sitten, kun siitä jotain valmista tulee 😏

Jossain kait paistoi aurinkokin, ei meillä Lappohjassa...

Salmikin jo jäätyy...
Tänään lenkin jälkeen oli pakko istahtaa television ääreen hetkeksi. Sieltä tuli lyhytelokuva Kotkan historiasta, tästä päivästä ja ravintola Kairosta. Elokuva on vuodelta 1990 ja siinä laulavat nostalgisia kappaleita Junnu Vainio, Pelle Miljoon ja Erkki Liikanen. Voiko enää mukavampaa kuunneltavaa olla, suosittelen katsomaan Areenasta ohjelman Kotkan poikii ilman siipii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista kommenteista, kiitos!